Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İstanbul Perspektifleri Söyleşisi’nde konuşan Prof. Dr. Murat Güvenç: “İstanbul’un çekiciliği azaldı”

Moderatörlüğünü Asuman Suner’in yaptığı, Sabancı Üniversitesi İstanbul Politikalar Merkezi’nin (İPM) “İstanbul Perspektifleri” söyleşi serisinin on birincisi dün akşam Karaköy’deki Minerva Palas’ta gerçekleştirildi.

Yılın ilk konuğu “Göç Perspektifinden İstanbul: 1980-2017 Dönemi” başlıklı konuşmasıyla Kadir Has Üniversitesi İstanbul Çalışmaları Direktörü Prof. Dr. Murat Güvenç oldu.

Güvenç, 1980-2017 yılları arasında Türkiye’de göç, göçün sebepleri ve göç alan bölgeleri; iş imkanları, konaklama, barınma gibi başlıklar üzerinden çok yönlü bir şekilde ele aldı.

Misafirlik, göç, göçmenlik gibi birbirine karışan kavramların konuşulduğu söyleşide Güvenç, İstanbul’un aldığı/verdiği göç hakkındaki yaygın bir yanlış kanıya dikkat çekti: “İstanbul’dan gidenler, İstanbul’a gelenlerden biraz daha fazla. Bizler bunu fark etmiyoruz ama İstanbul süreç içerisinde gidenlerin gelenlerden fazla olduğu bir yere dönüşmüş vaziyette. Demek ki İstanbul’un çekiciliği bir miktar azalmış.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.