Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yönetmen Kazım Kızıl: “Emel Anne’yi anlatmak Ali İsmail’i anlatmak gibi”

Kamera: Okan Yücel

Yönetmen Kazım Kızıl’ın son belgeseli “Emel Anne” Mülkiyeliler Birliği’nin ev sahipliğinde Ankaralılarla buluştu.

Belgesel, 2013 yılındaki Gezi olayları sırasında Eskişehir’de polis ve esnaf tarafından dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz’ı konu alıyor. Belgesel gösterimine ve ardından gerçekleştirilen söyleşiye Sayfi Sarısülük de katıldı. Sarısülük’ün oğlu Ethem Sarısülük de Gezi direnişi sırasında Ankara Güvenpark’ta polis kurşunuyla öldürülmüştü.

Seyircilerden gelen bir soru üzerine bu belgeseli çekmenin nasıl bir deneyim olduğunu anlatan Kazım Kızıl, “Emel Anne’yi anlatmak Ali İsmail’i anlatmak, Ali İsmail’i anlatmak ise Emel Anne’yi anlatmak gibi” dedi. Kızıl ayrıca, belgeselin aslında Emel Korkmaz özelinde, evlatlarını kaybetmiş tüm anneleri anlattığını belirtti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.