Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Pegasus Genel Müdürü Mehmet Nane 3 kişinin öldüğü kazaya ilişkin açıklama yaptı: “Tüm pilotlarımız risk almamaları için teşvik edilmektedir”

Pegasus Hava Yolları Genel Müdürü Mehmet Tevfik Nane, İstanbul’da üç kişinin hayatını kaybettiği uçak kazasına ilişkin açıklama yaptı. Uçağın karakutusunun inceleme altına alındığını duyuran Nane, basın toplantısının ardından soru sormak isteyen gazetecilerin sorularını ise yanıtsız bıraktı.

Pegasus Hava Yolları’nın İzmir Adnan Menderes Havalimanı-İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı seferini yapan, PC2193 sefer sayılı TC-IZK kuyruk tescilli uçağının, Sabiha Gökçen Havalimanı’na iniş yaptıktan sonra pistten çıkmasıyla ilgili olarak Pegasus Hava Yolları Genel Müdürü Mehmet T. Nane, bir otelde basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Nane’nin yanı sıra, Uçuş İşletme Genel Müdür Yardımcısı Nedim ÖzesenTicaret Genel Müdür Yardımcısı Güliz Öztürk ve Emniyet Yönetimi ve Kalite Uyumluluk İzleme Direktörü Murat Cem Alkan da katıldı. Toplantı sırasında Mehmet Nane’nin gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

“56 misafirimiz taburcu edildi”

Pegasus Hava Yolları Genel Müdürü Mehmet T. Nane, “Acımız çok büyük. Dün akşam İzmir Adnan Menderes-Sabiha Gökçen uçuşunu yapan PC 2193 sefer sayılı uçağımızın İstanbul Sabiha Gökçen’de pistten çıkması sonucu gerçekleşen kazadan dolayı derin bir üzüntü içindeyiz. Şu an birinci önceliğimiz yaralarımızı sarmak. Aile destek ekiplerimiz hem vefat eden misafirlerimizin ailelerinin yanında hem de hastanelerde yaralılarımıza destek olmak üzere çalışıyor. Kaza sonucu maalesef üç misafirimiz hayatını kaybetti. 174 misafirimiz ve altı mürettebatımız toplam 180 kişi çeşitli hastanelere sevk edildi. Hastaneye kaldırılan 180 misafirimizin 56’sı saat 13.00 itibarıyla taburcu olmuştur” dedi.

“Otoritelerle koordineli bir şekilde çalışıyoruz”

Genel Müdür Nane, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu süreçte tüm resmi otoritelerle koordineli bir şekilde çalışıyoruz. Bildiğiniz gibi sivil havacılık, regülasyonları ve kuralları diğer sektörlere göre çok daha katı olan bir sektör. Kaza gerçekleştiği andan itibaren otoriteler devreye giriyor. Biz de buna uygun olarak süreci yönetiyoruz. Buna yapılacak ilk açıklama dahildir. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Kaza Araştırma ve İnceleme Kurulu tarafından gerekli incelemeler başlatıldı ve devam ediyor.”

“Tüm pilotlarımız risk almamaları için teşvik edilmektedir”

Nane, pilotaj hatası iddialarının sıkça dillendirildiği kazaya ilişkin “Şirketimizin yıllık bazdaki skorları Avrupa Birliği standartlarından yüksektir. Tüm pilotlarımız risk almamaları, risk görüyorsa pas geçmeleri, gerektiğinde yedek meydana devretmek için teşvik edilmektedir” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.