Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sabiha Gökçen Havalimanı’ndaki kazanın arka planı – Bahadır Altan ve Tolga Özbek ile söyleşi

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nda Pegasus Hava Yolları’na ait İzmir-İstanbul seferini yapan uçak pistten çıkarak parçalandı. Kaza sonucu üç kişi hayatını kaybederken, 179 kişi hastanelerde tedavi altına alındı.

Kazanın nedenini, arka planını ve yapılması gerekenleri havacılık editörü Tolga Özbek ve eğitmen kaptan pilot Bahadır Altan, Medyascope’a değerlendirdi. Özbek, İstanbul Havalimanı’nın devreye girmesiyle birlikte pist değişikliğinin 25-30 dakikayı bulduğuna ve iki farklı piste sahip Atatürk Havalimanı’nın bu konuda daha avantajlı olduğuna dikkat çekti. Altan ise İstanbul’daki havalimanlarını genel bir çerçevede değerlendirdi ve “İstanbul’un üçüncü bir havalimanına ihtiyacı kuşkusuz vardı. Ama bunun birinci havalimanını kapatacak bir yerde yapılması, Boğaz’a üçüncü köprüyü yapıp birinci köprüyü kapatmak gibi bir şey” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.