Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İstanbul’da toplu taşımaya zam yapıldı, vatandaşlar tepkili: “Zam, toplu ulaşımı kullanan büyük çoğunluk açısından düşmanca bir tutum”

İstanbul’da toplu ulaşım ücretlerine yüzde 35 oranında zam yapıldı. 10 Şubat Pazartesi gününden itibaren uygulanmaya başlanacak yeni tarife ile, 2,60 lira olan tam elektronik bilet 3,50 lira, 1,25 lira olan öğrenci bileti 1,75 lira, 205 lira olan tam mavi kart 275 lira, 40 lira olan öğrenci mavi kartı 50 liradan satın alınabilecek. Zam, Marmaray dışında, İstanbulkart kullanılan özel halk otobüsü, İETT, metro ve metrobüs gibi toplu taşıma araçlarında geçerli olacak.

Medyascope’tan Edanur Tanış, 10 Şubat Pazartesi günü uygulamaya girecek olan yüzde 35’lik ulaşım zammını vatandaşlarla konuştu. Lise ve üniversite öğrencileri İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden (İBB) yüzde 35’lik zamma müdahale edilmesini beklediklerini belirtti.

7. Uluslararası CNR Kitap Fuarı’nın açılışına katılan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise konuyla ilgili şunları söyledi:

“Vatandaşların zamma tepki göstermesi kadar doğal bir şey yok. Bu hakkı. Çünkü, bugün Türkiye’de yaşamanın, yaşam koşullarının, ekonomik zorlukların farkındayız. Bunu biliyoruz. Üç yıldır; 2017’nin Mayıs ayından beri zam yapmayan bir İstanbul ulaşımı var. Vatandaşımızın yanında olma konusundaki çabamızdan ötürü de inanın maliyetlerin çok çok altında kalan bir zam yaptık diyebilirim.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.