Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Taksim Dayanışması: “Gezi’yi savunduk, savunmaya devam edeceğiz”

Taksim Dayanışması, 18 Şubat’ta altıncı duruşması görülecek Gezi Davası’na ilişkin açıklama yaptı. TMMOB Mimarlar Odası Büyükkent Şubesi Karaköy Binası’nda düzenlenen açıklamada, Taksim Dayanışması’ndan Mücella Yapıcı, Can Atalay ve Tayfun Kahraman‘ın da aralarında bulunduğu pek çok hak savunucusu bir araya geldi. 

Ortak basın açıklamasını okuyan ve Gezi Davası’da ağırlaştırılmış müebbet hapsi istenen Mücella Yapıcı, Gezi’yi lekelemeye yönelik beyhude çabaları reddettiklerini söyledi. Türkiye’ye bir gün demokrasi gelecekse gücünü Gezi’nin eşitlikçi ve barışçıl birlikteliğinden alacağını vurgulayan Yapıcı, “Gezi bir kalkışma, bir darbe girişimi gibi değerlendirilemez, aynı cümle içinde bile anılamaz. Çünkü Gezi, her bir yurttaşın tamamen kendi iradesiyle, kendi itirazını alıp geldiği, sözünü söyleyebildiği, taleplerini sıralayabildiği, kendi haklarını savunduğu, eşitlikçi, özgürlükçü ve paylaşımcı bir şenliktir. Baskıdan, yalandan, adaletsizlikten, liyakatsizlikten, hak ihlallerinden bunalmış insanların sözünü söyleme şeklidir” dedi. 

Basın açıklamasında konuşan Türk Tabipleri Birliği (TTB) İkinci Başkanı Ali Çerkezoğlu da şunları kaydetti: “Biz hekimler sadece bu ülkenin en güzel direnme günlerinde yaralanan arkadaşlarımızın, kardeşlerimizin yanında hekim olarak var olmadık sadece. Evet, biz hekimiz. Yanımızda bir yaralı varsa onu tedavi etmek öncelikli görevimiz ancak hekimlikten ibaret değil bizim varlığımız. Biz bu ülkenin yurttaşlarıyız. Birer yurttaş olarak tepkimizi gösterdik Gezi’de.”  

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.