Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi 46. Dönem Başkan Adayı Sinan Omacan: “Mimarlar Odası Türkiye’nin demokratikleşmesi yolunda öncü bir kurum”

TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi 46. dönem seçimleri 15-16 Şubat’ta yapılacak. TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi 46. Dönem Başkan Adayı Sinan Omacan seçimleri ve Mimarlar Odası’nı Medyascope’a anlattı.

Çağdaş Demokrat Toplumcu Mimarlar‘ın (ÇDTM) MMO İstanbul Büyükkent Şubesi 46. Dönem Başkan Adayı Sinan Omacan, pazar günü yapılacak seçimlere ve cumartesi günü toplanacak 46. Dönem Olağan Genel Kurulu’na çağrı yaptı. Omacan, seçim programını “Kent mücadelesinde yerel ve uluslararası dayanışma”, “Eğitimde niteliğin düşürülmesine karşı meslek ortamının savunulması”, “Mimarlık ortamının demokratikleşmesi” ve “Örgütlenme etkinliğinin artırılması” ana başlıkları altında topladıklarını belirtti.

Omacan, “Taksim Meydanı’nı düşünelim. Buradaki tasarımlar topluma ne kadar danışılıp görüşü alınarak, ne kadar işin ehli insanlar tarafından yapıldı hiçbir fikriniz yok çünkü bunlar tamamen kapalı ve antidemokratik süreçlerle yürütüldü. Biz bunun demokratikleşmesini istiyoruz” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.