Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ahmet Davutoğlu, İstanbul il binasını açtı: “Bir ülkede parti kurmak cesaret işiyse orada demokrasi olmaz, biz bu korku iklimini değiştireceğiz”

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin İstanbul İl Başkanlığı’nın açılışını gerçekleştirdi. Açılış töreninde konuşan Davutoğlu, “Bir gün dost olunan bir ülkeye ertesi gün düşman olunuyor. Dış politika hamaset ve öfke alanı değildir. Dış politika soğukkanlı, rasyonel ve esnek yönetilmesi gereken bir alandır” dedi.

Davutoğlu, cemrenin havaya düşmesinin baharın habercisi, Gelecek Partisi’nin de ülke iklimine bir bahar habercisi olduğunu söyledi. Hakaretlere ve iftiralara uğradıklarını ancak kendi üsluplarını hiçbir zaman bozmadıklarını dile getiren Davutoğlu, “Değişik partilerden yetkililerin ya da vatandaşların iltifat için söyledikleri bir şey var: ‘Sayın Genel Başkan sizi ve ekibinizi tebrik ediyoruz, cesaret gösterdiniz.’ Arkadaşlar, bir ülkede parti kurmak cesaret işiyse orada demokrasi olmaz. İşte burada söylüyorum, bu korku iklimini dağıtacağız” diye konuştu.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’ndan önce açılış konuşmasını yapan İstanbul İl Başkanı İsa Mesih Şahin ise, “Bugün tarihi bir gün. Bu mekan Türkiye siyasetin merkezi olacak. Bu kapı ahlaki siyasetin adresi olacak. Güzel olan ne varsa buraya girecek. Buraya asla kin, nefret, ayrımcılık girmeyecek” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.