Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gezi Davası’ndan beraat kararı çıktı, Osman Kavala tahliye edilecek

16 kişinin “hükümeti devirmeye teşebbüs” suçlamasıyla yargılandığı Gezi Davası’nın altıncı duruşmasında, tek tutuklu sanık Osman Kavala’nın da aralarında bulunduğu dokuz kişi için beraat kararı çıktı. Kavala’nın beraatıyla birlikte tahliyesine de karar verildi. Kavala 840 gündür tutuklu bulunuyordu.

Mahkeme heyeti beraat gerekçesini, sanıklar hakkında sözkonusu suçlardan hukuka uygun somut ve kesin delil bulunmaması olarak açıkladı. Karar duruşmasında yurtdışında bulunan ve duruşmalara katılmayan yedi “firari” sanık hakkında ise, “ifadelerinin alınmasına yönelik” ayrı ayrı yakalama emri çıkarılmasına hükmedildi.

Mayıs 2013’te başlayan ve iki hafta devam eden Gezi Parkı eylemleri nedeniyle açılan davada sanıklara yöneltilen suçlar arasında, “Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ni ortadan kaldırmaya teşebbüs”, “mala zarar verme”, “nitelikli yağma”, “tehlikeli maddelerin izinsiz olarak bulundurulması”, “kasten yaralama”, “tabiat ve kültür varlıklarını koruma kanununa muhalefet” de yer alıyordu.

Karar duruşmasında iş insanı Osman Kavala’nın yanı sıra, diğer sanıklardan Ayşe Mücella Yapıcı, Şerafettin Can Atalay, Tayfun Kahraman, Ali Hakan Altınay, Yiğit Aksakoğlu, Yiğit Ali Ekmekçi, Çiğdem Mater Utku ve Mine Özerden bugünkü karar duruşmasında hazır bulundu.

Davada dosyaları ayrılan firari sanıklar, Ayşe Pınar Alabora, Can Dündar, Gökçe Tüylüoğlu, Handan Meltem Arıkan, Hanzade Hikmet Germiyanoğlu, İnanç Ekmekçi ve Mehmet Ali Alabora hakkında daha önce çıkarılan yakalama kararları kaldırıldı ve “ifadelerinin alınmasına yönelik” ayrı ayrı yeni yakalama emri çıkarılmasına karar verildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.