Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Hakikatin peşindeki gençler için Medyascope atölyesi: Gazetecilik ile sosyal bilimler buluşuyor

“Hakikat sonrası” çağında yaşıyoruz. Yalan haberler ile dezenformasyon ile niteliksiz ve yanıltıcı çalışmalar ile kuşatıldığımız günümüzde hakikati aramanın ve bunu yaparken doğru yöntemleri kullanmanın önemi giderek artıyor. Bu amaçla Medyascope bünyesinde yeni bir atölye başlıyor. 

Yöntemleri farklı olsa da ortak amaçları gerçeğe ve doğruya ulaşmak olan iki farklı disiplini, gazetecilik ile sosyal bilimleri, bu atölyede bir araya getirmeyi hedefliyoruz. Alanında yetkin ve deneyimli gazeteciler ile sosyal bilimciler, genç gazeteciler ile sosyal bilimcilere görüş ve deneyimlerini aktaracak. Atölyede, gazeteciliğin sosyal bilimlerden, sosyal bilimlerin ise gazetecilikten nasıl ve ne şekilde beslendiğini tartışacağız. 

Heinrich Böll Stiftung Derneği’nin katkıları ile 9-10 Mayıs 2020 tarihlerinde, Medyascope’ta yapılacak atölye çalışmalarına, 35 yaş altında, İstanbul’dan 15, İstanbul dışından 15 olmak üzere toplam 30 gazeteci ve sosyal bilimci kabul edilecek. Çalışmalar, uluslararası ilişkiler, ekonomi, milliyetçilik, toplumsal cinsiyet, yeni medya, çevre ve insan hakları başlıklarının ele alınacağı yedi farklı oturumda gerçekleşecek. Atölyenin tam takvimi ile deneyim aktaracak olan gazeteciler ile sosyal bilimcilerin listesi, önümüzdeki günlerde Medyascope’un web sitesinden duyurulacak.

Atölyeye katılmak istiyorsanız, “iletisim@medyascope.tv” adresine CV’niz ile birlikte 500 kelimeyi aşmayacak bir niyet mektubu gönderebilirsiniz. Niyet mektubunuzda bu atölyeye neden ilgi duyduğunuzu, çalışma ve ilgi alanlarınızı belirtmenizi rica ediyoruz. İstanbul dışından başvuranlar içinden seçilecek 15 kişinin ulaşım, konaklama ve yemek masrafları Medyascope tarafından karşılanacak. Son başvuru tarihi 16 Mart 2020.

Etkinlik için sınırlı kontenjanımız bulunduğundan, katılımcılar, gönderilen CV’ler ve niyet mektupları değerlendirildikten sonra belirlenecek. Eğer sorunuz olursa bize “iletisim@medyascope.tv” adresinden ulaşabilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.