Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Avukat Muhittin Köylüoğlu altı stajyer avukata cinsel saldırıda bulunduğu gerekçesiyle tutuklandı

Yanında staj yapan hukuk fakültesi öğrencisine cinsel saldırıda bulunduğu gerekçesiyle gözaltına alınan Avukat Muhittin Köylüoğlu tutuklandı. Köylüoğlu hakkında altı kadın daha şikayette bulundu.

Hukuk fakültesi 3. sınıf öğrencisi olan Öykü, sosyal medya hesabından bir avukatın ofisinde tacize uğradığını paylaşmış, ardından çok sayıda destek mesajı gelmişti. Öykü, Muhittin Köylüoğlu hakkında Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığına “nitelikli cinsel saldırı”, “cinsel taciz”, “cebir ve şiddet kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” ve “şantaj” suçlarından şikayetçi olmuştu.

Köylüoğlu’nun ofisinde ve evinde arama yapıldı

Şikayet üzerine Köylüoğlu’nun evinde ve ofisinde arama yapıldığı öğrenildi. Köylüoğlu ofisinde arama yapıldığı sırada polis ekiplerine bağırarak tepki gösterdi.

Mağdur avukatları Sulh Ceza Hâkimliği’nin koridoruna dahi alınmadı

Dün gece saatlerinde Nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliği’nde sorgusu yapılan Köylüoğlu, sorguya sekiz avukatıyla birlikte girdi. Şikayetçi olan altı kadını ise 15 kadın avukat savunmak üzere hazır bulundu. Mağdur avukatları Sulh Ceza Hâkimliği’nin bulunduğu koridora dahi alınmadı. Hâkimin karar sonrası adliyeden ayrılması üzerine mağdur kadınların avukatları kararı adliye personelinden öğrendi. Köylüoğlu’nun sorgusu yaklaşık altı saat sürdü.

Dosya hakkında “gizlilik kararı” verildi

Hakkında soruşturma başlatılan ve ardından gözaltına alınan Köylüoğlu, Bakırköy Adliyesinde tutuklama talebiyle sevk edildiği nöbetçi mahkemece tutuklandı. Mahkeme, kuvvetli suç şüphesi nedeniyle Köylüoğlu’nun “cinsel saldırı” ve “nitelikli cinsel saldırı” (TCK 102/2) suçlarından tutuklanmasına hükmetti. Köylüoğlu’nun Metris Cezaevi’ne gönderilmesi bekleniyor.

Ayrıca Sulh Ceza Hakimliği tarafından soruşturma dosyası hakkında gizlilik kararı verildi.

Köylüoğlu hakkında daha önceden birlikte olduğu bir kadına da şiddet uyguladığı gerekçesiyle bir soruşturma daha var

Daha önce İstanbul Barosu başkan adayı olan Köylüoğlu hakkında İstanbul Barosu da soruşturma başlattı. Köylüoğlu hakkında daha önceden birlikte olduğu bir kadına şiddet uyguladığı gerekçesiyle baro disiplin kurulunda süren ayrı bir soruşturma olduğu öğrenildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.