Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik: “Erdoğan’ın 17-25 Aralık’taki ‘sıfırlama tapeleri’ doğrudur, bunu ispatladık”

Avukat Celal Çelik’in CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na açılan davada yaptığı savunma sebebiyle yargılandığı davanın ilk duruşması İstanbul Anadolu Adalet Sarayı’nda görüldü. Çelik duruşmada, uluslararası bir kuruluştan aldığı ve 17-25 Aralık “sıfırlama tapelerinin” gerçek olduğunu ispat ettiğini iddia eden bir bilirkişi raporunu mahkeme heyetine sundu. Çelik’in yargılanmasına 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edilecek, bir sonraki duruşma 24 Nisan 2020’ye ertelendi.

Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik, duruşmada mahkeme heyetine 17-25 Aralık tapelerinin montaj olmadığını ispat ettiğini iddia eden bir bilirkişi raporu sundu. Çelik duruşma sonrasında basın açıklaması yaparak bilirkişi raporunu basın mensuplarına da dağıttı.

“Burası Japonya olsaydı rapordan sonra Tayyip Erdoğan harakiri yapmak zorunda kalırdı”

Çelik, açıklamasında ”Türkiye’de hiçbir mahkeme bu ses kayıtlarının tapelerini inceleme cesareti gösteremediği için uluslararası bir kuruluşa incelettik ve Tayyip Erdoğan’ın bütün bu ses kayıtlarının doğru olduğunu kanıtladık. Burası Japonya olsaydı rapordan sonra Tayyip Erdoğan harakiri yapmak zorunda kalırdı” dedi.

Mahkeme, 17-25 Aralık tapelerine ilişkin bilirkişi talebini reddetti

Çelik, mahkeme heyetine 17-25 Aralık “sıfırlama tapelerine” ilişkin bilirkişi raporu alınması talebini iletti. Ancak savcı bilirkişi raporu alınması yönündeki talebin reddini talep etti. Mahkeme heyeti, TBMM Araştırma Komisyonu’nda 17/25 Aralık olarak bilinen ve o dönemki bakanlarla ilgili süreçte alınan raporda var olduğu bilinen Adli Tıp Kurumu İhtisas Kurulu raporunun bu aşamada istenilmesine yer olmadığına karar verdi.

Duruşmayı CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, CHP milletvekilleri Erdoğan Toprak, Mahmut Tanal, Muharrem Erkek, CHP Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı, il ve ilçe yöneticileri izledi. Ayrıca İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu da duruşmaya katılarak savunma yaptı.

Celal Çelik, duruşma öncesinde sosyal paylaşım sitesinden bir açıklama yaparak, “Medya kuruluşları ve basın mensuplarına açık çağrı! 24 Şubat (Pazartesi) günkü İstanbul Anadolu Adliyesindeki (6. ACM, saat 10:45) duruşmama ve sonrasında yapacağımız basın açıklamasına mutlaka bekliyoruz. Gelmezseniz pişman olursunuz. Yer yerinden oynayacak!” demişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.