Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cumartesi Anneleri 779. haftada gözaltında kaybedilen Cüneyt Aydınlar’ın akıbetini sordu: “Adalet bir gün size de lazım olacak”

Cumartesi Anneleri’nin 779. haftadaki buluşmasında, gözaltında kaybedilen Cüneyt Aydınlar’ın akıbeti soruldu. Aydınlar’ın amcası Recep Aydınlar, “Bugün biz burada adalet arıyoruz, bu adalet bir gün size de lazım olacak” dedi.

Galatasaray Meydanı’nın yasaklanmasının 80. haftasında Cumartesi Anneleri, İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi önünde basın açıklaması yaptı. 26 yıl önce, 23 yaşındayken kaybedilen Cüneyt Aydınlar’ın amcası Recep Aydınlar, “Başka ailelere aynı acı düşmesin. 23 yaşında ölüm nedir, kayıp nedir, çok iyi biliyoruz” diye konuştu.

Bu haftaki açıklamayı, 21 Mart 1995’te gözaltına alınarak öldürülen ve cenazesi kimsesizler mezarlığında bulunan Hasan Ocak’ın kardeşi Maside Ocak yaptı. Ocak, gözaltında kaybetmelerle ilgili şunları söyledi: “Uluslararası hukuka göre gözaltında kaybetme, insanlığa karşı işlenmiş bir suçtur ve çok sayıda insan hakkı ihlalini içerir. Gözaltında kaybedilen sevdiklerimizin akıbetleri netleşene kadar, adalet sağlanana kadar bizim tüm taleplerimiz güncelliğini korumaya devam eder. Çünkü zorla kaybedilme hali devam ettiği sürece, suç güncelliğini korur ve bizim hak arama özgürlüğümüz engellenemez.”

Ardından söz alan Cüneyt Aydınlar’ın amcası Recep Aydınlar şunları söyledi:“Cüneyt 26 yıl önce, 23 yaşında kaybedildi. 23 yaşındaki bir evladın kaybedilmesinin verdiği acıyı bizler çok iyi biliyoruz. Bu nedenle hiç kimsenin evine 20’li yaşlarda olan gençlerin ölüm haberi gelmesin istiyoruz, bunu temenni ediyoruz. 26 sene içinde yaşadığımız bu acı ve tecrübe, bizlere bunu gösterdi ki ne yazık ki bu ülkede genç insanlar korunmuyor. Genç insanlarımız henüz 20’li yaşlarına varmadan ya kaybettiriliyor ya da toprağa veriliyor. Cüneyt’in kaybedilmesinden sorumlu olan devletin, Cüneyt’in akıbetini açığa çıkarmasını bekliyoruz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.