Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İYİ Parti’den tutuklanan gazeteci Murat Ağırel’e destek eylemi: “FETÖ gitti, PETÖ geldi”

İYİ Parti İstanbul İl Örgütü, Libya’da yaşamını yitiren MİT mensubunun kimlik bilgilerinin ifşa edilmesine yönelik soruşturma kapsamında tutuklanan Yeniçağ Gazetesi Yazarı Murat Ağırel‘in tutuklanmasını, gazete önünde bir araya gelerek protesto etti. 

Gazete önüne gelenler arasında İYİ Parti İstanbul milletvekilleri Ahmet ÇelikHayrettin NuhoğluAhat Andican ve Ümit Beyaz, İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu ve gazetenin okurları yer aldı.

Öte yandan Murat Ağırel’in babası ve ablası da gazete önüne geldi. Basın özgürlüğü ve Yeniçağ’a destek dövizleri taşıyan yurttaşlar, “Özgür basın susturulamaz”, “Adalet yalıdan yönetilemez”, “FETÖ gitti PETÖ geldi” sloganları attı. 

“Murat Ağırel’in tutuklanma şekli, yargı bağımsızlığına gölge düşürecek ve zedeleyecek bir hal almıştır”

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Boğra Kavuncu, yaptığı basın açıklamasında Ağırel’in onurlu bir gazeteci olduğunu vurgulayarak, “Murat’ın tutuklanma şekli, yargı bağımsızlığına gölge düşürecek ve zedeleyecek bir hal almıştır. Aklın almayacağı bu hukuk skandalının arkasında, yolsuzluklarla savaşan Murat Ağırel’in tutuklanması için devreye giren birileri mi vardır? Yoksa kurumsal yapısı çökertilen ülkemizin mahkemeleri, işini gerektirdiği şekilde yapamamakta mıdır?” dedi.

“Murat Ağırel yıllar önce FETÖ kumpasına maruz kaldı, mücadeleyi bilir”

Ağırel’in yıllar önce FETÖ’nün kumpasına maruz kaldığını hatırlatan Kavuncu, “Dolayısıyla mücadeleyi, sabrı bilir, azimlidir. Bu süreci de en kararlı şekilde atlatacak ve en kısa zamanda yazmaya devam edecektir” diye konuştu.  

“Tutuklu tüm gazetecilere selam olsun”

Kavuncu, aynı soruşturma kapsamında tutuklanan Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan ve Odatv Haber Müdürü Barış Terkoğlu’na da desteklerini belirtti. Kavuncu “Murat’la birlikte, maalesef çok kısa bir süre önce tutuklanan gazeteciler Barış Terkoğlu ve Barış Pehlivan’a da buradan selam gönderiyor, yazarı tutuklanan Yeniçağ gazetesinin de her zaman yanında olacağımızın sözünü veriyoruz. Ülkesi için, milleti için, onuruyla ve bağımsızca yazan, milletimizin dirliği, huzuru ve mutluluğu için doğru haber verme çabası peşinde olan, tutuklu tüm gazetecilere buradan selam olsun” dedi.

“Herkes için adalet diyorsak artık susmayacağız”

Kavuncu sözlerine şöyle devam etti:

“Demokrasi için özgür basın şarttır. Özgür bir basın, gerçek ve susturulmayan bir medya için sonuna kadar mücadele vereceğiz. Sustukça sindiriyorlar, korkutuyorlar ve köleleştirmek istiyorlar. Milletimizin dirliği, ülkemizin huzuru için anti-demokratik her türlü uygulamanın karşısında olacağız. Herkes için adalet diyorsak artık susmayacağız.

Ağırel’in tutuklanma kararında yer alan çelişkili mahkeme kararına ilişkin de konuşan Kavuncu, “Dün biz oradaydık. Ben dışarıdaydım, vekil veya avukat olmadığım için girmedim. İçeriye giren avukat arkadaşlarımız ve milletvekillerimiz sözkonusu tutanağı gördüler. Sadece bir iki kişinin gördüğü belge değil. Duruşma seyrinde bunlar açıklığa kavuşacak” dedi.  

“FETÖ gitti PETÖ geldi”

Eylemde “FETÖ gitti, PETÖ geldi” dövizlerinin taşınması dikkat çekti. Tutuklanan gazeteciler karardan Pelikan grubu olarak bilinen iktidar destekçisi örgütlenmeyi sorumlu tutuyor. Tutuklanan gazetecilerden Barış Terkoğlu da cezaevinden yazdığı köşe yazısında “İstanbul’da deniz kenarında bir yalıda toplanmış Fethullah artıklarının arasında olmaktansa hapishanede yalnız kalmak ahlaki tercihtir” diyerek aynı gruba dikkat çekmişti.

Pelikan grubu ismini, İstanbul Boğazı’nda bulunan Pelikan Yalısı’ndan alıyor. Düşünce kuruluşu olarak faaliyet yürütüyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.