Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kıbrıs’ta kadın cinayeti: Elif Lort ayrılmak istediği erkek tarafından katledildi, görgü tanıkları cinayete müdahale etmedi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Girne kentinde yaşayan 45 yaşındaki Elif Lort, ayrılmak istediği nişanlısı tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde katledildi.

Girne’de yaşayan Elif Lort, nişanlısı olduğu söylenen 41 yaşındaki Abdullah Çelik tarafından dün sokak ortasında öldürüldü. Olay akşam saatlerinde sokaktaki insanların gözleri önünde gerçekleşti. Cinayet anı videoya alındı, fakat cinayet gerçekleşirken görgü tanıkları müdahale etmedi. Ağır yaralanan Lort, Lefkoşa Devlet Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Cinayetin ardından yakalanan Çelik bugün, tutuklanma talebiyle mahkemeye çıktı.

Sanık: “Pişmanım, ona zarar vermek istemedim

Kıbrıs’ta yayın yapan SİM TV’nin Genel Yayın Yönetmeni Sami Özuslu cinayeti şöyle anlattı:

“8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde Kuzey Kıbrıs’ta bir kadın cinayeti daha işlendi. Girne’de akşam saatlerinde nişanlısı olduğu söylenen bir erkek tarafından Elif Lort defalarca bıçaklanmak suretiyle ağır yaralandı. Önce Girne’deki, sonra Lefkoşa’daki hastaneye kaldırılan Elif Lort hayatını kaybetti. Olayla ilgili olduğu söylenen sanık yakalandı, tutuklandı. Bu sabah itibarıyla da mahkeme huzuruna çıkarıldı. Sanık ‘Pişmanım, ona zarar vermek istemedim’ dedi.

Tutukluluk süresi uzatılacak

Özuslu, sanık Abdullah Çelik’in Kıbrıs yasalarına göre üç gün tutuklu kalacağını, fakat bu sürenin uzatılmasına kesin gözüyle bakıldığını belirtti:

“Sanığın bugün görülen mahkemenin ardından tutukluluk emri üç gün olarak alındı. Kıbrıs’taki yargı sistemine göre polis, mahkeme kararı olmaksızın en fazla 24 saat gözaltında tutabiliyor. Mahkemenin verdiği karar çerçevesinde en az üç gün daha tutuklu kalacak. Bu süre içinde zanlıyla ilgili, cinayetle ilgili bütün bulgulara erişilmeye çalışılacak. Ama tabii, bu tutukluluk süresinin uzatılmasına kesin gözle bakılıyor.”

“Kıbrıs’ta son 10 yılda 20’den fazla kadın cinayeti işlendi”

Kıbrıs’ta yaşanan kadın cinayetlerine değinen Özuslu, son 10 yılda 20’den fazla kadın cinayeti işlendiğini söyledi:

“Kuzey Kıbrıs’ta yaşanan şiddet olayları artıyor ne yazık ki. Verilere göre son 10 yılda 20’den fazla kadın cinayeti işlendi. Bazı yıllarda yoğunlaşma olduğu görülüyor. Geçen yıl oluşturulan Kadına Karşı Şiddet Birimi, 15 ayda 1344 başvuru kabul etmişti. Bu da şiddetin boyutunun arttığını gösteriyor. Toplumda ciddi bir tepki ve infial var.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.