Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Doç. Dr. Çiğdem Nas ile söyleşi: “Türkiye, AB’yle ilişkilerini geliştirmek için mülteci kozu yerine demokratikleşme ve insan haklarına dair sorunlarını çözmeli”

Türkiye’nin mültecilerin Avrupa’ya geçişini engellemeyeceğini açıklaması sonrasında binlerce mülteci Türkiye-Yunanistan sınırına yöneldi. Yunanistan’ın mültecileri geri itme vakaları yaşandı. Mültecilerin bir kısmının sınırdaki bekleyişi devam ediyor. 18 Mart 2016’da Türkiye-Suriye arasında düzensiz göçün engellenmesine yönelik yapılan anlaşma sonrasındaki durum mültecilerin yeniden Avrupa’ya yönelmesiyle bozuldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün, AB’nin üst düzey yetkilileri ile mülteciler meselesini görüşmek üzere Brüksel’e gitti.

Gülçin Karabağ konuğu Yıldız Teknik Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Çiğdem Nas ile Erdoğan’ın Brüksel’deki görüşmeleri ve genel olarak Türkiye-Avrupa Birliği ilişkilerinde mülteci faktörü üzerine söyleşti.

Kamera & Kurgu: Sedat Elbasan

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.