Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cumartesi Anneleri 781. haftada Metin Can ve Hasan Kaya’nın akıbetini sordu

Cumartesi Anneleri, Galatasaray Meydanı’nın yasaklanmasının 82. haftasında İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi önünde basın açıklaması yaptı. 781. haftadaki buluşmada, basın açıklamasını İHD Gözaltında Kayıplara Karşı Komisyon üyesi Sebla Arcan okudu. Gözaltında kaybetmelerin insan kimliklerine, ailelerin temeline ve toplumların yapısına saldıran uluslararası bir suç ve ağır bir insan hakları ihlali olduğunu söyleyen Arcan, “Gözaltında kaybetmelerin yoğun olarak yaşandığı bu topraklarda devlet kaybedilenlerin ailelerinin adalet arayışına cevap vermemiş, etkili bir hukuk yolu sağlama ve hesap verme sorumluluğunu yerine getirmemiştir. 781. haftamızda, gözaltında kaybedilen insan hakları savunucuları, sevgili arkadaşlarımız Metin Can ve Hasan Kaya’yı unutmadık diyerek buluştuk” dedi. 

Buluşmalar 4 Nisan’a kadar sembolik olarak yapılacak 

Cumartesi Anneleri, koranavirüs nedeniyle 4 Nisan’a kadar cumartesi günleri yaptıkları eylemlerini daha küçük bir grupla sembolik olarak düzenleyeceklerini duyurdu. Arcan, “Bizim için çok değerli olan sizlerin buraya gelmek için kendinizi zorlamamanızı istiyoruz. Ama içiniz rahat olsun sembolik de olsa açıklamalarımızı sürdüreceğiz. 4 Nisan’da hep beraber olmak üzere” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.