Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği AVM’lerin kapanmasını istedi: “Kimse işini kaybetmeyecek”

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD), koronavirüs tedbirleri kapsamında AVM’lerin çalışma saatlerinin 12.00-20.00 olması yönünde aldıkları 14 Mart 2020 tarihli tavsiye kararının ardından bugün yayımladıkları açıklama ile AVM’lerin kapatılmasına yönelik bir tavsiye kararı aldıklarını duyurdu.

Tavsiye kararına ilişkin Medyascope’a konuşan AYD Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş, Covid-19 salgınında gidişatın kötüleşmesi nedeniyle halk sağlığı açısından kapanma tavsiyesi kararını aldıklarını belirtti. Kapatma yetkisinin AVM’lerin kendisinde olmadığının altını çizen Altaş, “Bizler kapatın diyemiyoruz ama kapatma tavsiyesi kararını alarak kamunun dikkatini çekmek istedik. Valiliklere yazılar yazıyoruz kapanmak istediğimizle ilgili. Yarından itibaren AVM’lerin bir kısmı kapanmaya başlayacak” dedi. 

Açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından koronavirüs salgınının etkilerini azaltmak için açıklanan “Ekonomik İstikrar Kalkanı” paketine ilişkin olarak da “Cumhurbaşkanımızın açıkladığı önlemler paketi için teşekkür eder, bu süreçte hiçbir çalışanımızın işini kaybetmeyeceğini belirterek, kiracılarımıza da gerekli kolaylıkların sağlanacağını kamuoyu ile paylaşırız” denildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.