Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de koronavirüs endişesi: Sokaklar boş, insanlar temkinli

Macaristan’da hükümet geçen hafta koronavirüsle mücadele kapsamında olağanüstü hal ilan edildiğini duyurdu. 15 gün sürmesi planlanan olağanüstü hal, koronavirüs vakalarının seyrine bağlı olarak uzatılabilir. Ülke genelinde üniversitelerde ve okullarda eğitime ara verildi. Alışveriş merkezleri, restoran ve kafeler ise saat 15.00’e kadar hizmet verebiliyor. Vatandaşların gıda temin edebildiği marketler ve eczanelerin çalışma saatlerine ise kısıtlama getirilmedi. Tiyatrolar perde kapattı, sinemalarda film gösterimlerine belirsiz bir süre için ara verildi, düğün, konser, sergi gibi etkinlikler ise askıya alındı. Başkent Budapeşte sokaklarında da koronavirüs endişesinin yayıldığını gözlemlemek mümkün. İnsanlar sokağa çıkmaktan çekiniyor ve temkinli davranıyor, şehrin en gözde mekanları dahi oldukça sakin görünüyor.

Macaristan’da ilk koronavirüs vakası 4 Mart’ta teyit edilmişti. İranlı iki üniversite öğrencisinin ailelerini ziyaret ettikten sonra, 29 Şubat’ta Macaristan’a giriş yaptıkları ve koronavirüs testlerinin pozitif çıktığı doğrulanmıştı. Hükümet, koronavirüs vakalarına ve alınan önlemlere ilişkin güncel bilgilerin www.koronavirus.gov.hu adresinden takip edilebileceğini duyurdu. Bu sitedeki güncel verilere göre, Macaristan’da görülen toplam koronavirüs vakası 58, virüs nedeniyle hayatını kaybeden 1 kişinin yanı sıra, 2 kişi tedaviye olumlu yanıt vererek taburcu edildi, 122 kişi ise 14 günlük kuluçka süresini geçirmek üzere karantinaya alındı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.