Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Hakkında koronavirüs soruşturması açılan HDP Milletvekili Gergerlioğlu: “Demokratik bir ülkede bilgi verenler hakkında soruşturma başlatmak hayal bile edilemez”

Sosyal medya hesabı üzerinden Sincan Kapalı Cezaevi’nde bir tutuklunun koronavirüse yakalandığını yazan HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkında soruşturma başlatıldı. Medyascope’a kendisi hakkında açılan soruşturmayı değerlendiren Gergerlioğlu, “Düşünün, bir hastanın koronavirüs bölümünde yattığını sosyal medyadan duyurduğum için hakkımda soruşturma başlatıldı. Bu dünyanın başka neresinde vardır? Burası nasıl bir ülke anlamak mümkün değil” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, son bir haftada sosyal medyada provokatif paylaşım yapan 1748 hesap tespit edildiğini açıkladı. Soylu, provokatif paylaşımda bulunan 410 kişinin de gözaltına alındığını söyledi. 

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Sincan Cezaevi’nde bulunan 70 yaşındaki bir tutuklunun koronavirüs testinin pozitif çıktığını 24 Mart’ta sosyal medya hesabından yazdı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Gergerlioğlu hakkında “halk arasında endişe, korku ve panik yaratmak” suçundan soruşturma başlattı. Başsavcılığın yaptığı açıklamada, Sincan Kapalı Cezaevi’ndeki bir tutukluda koronavirüse rastlandığı yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığı, kronik rahatsızlığı nedeniyle bir tutuklunun 22 Mart’ta Ankara Şehir Hastanesi’ne sevk edilerek gerekli test ve tetkiklerinin yaptırıldığı belirtildi.

Mahpuslar ve yakınları diken üstünde

Cezaevlerini yakından takip ettiklerini dile getiren Gergerlioğlu, “Bize gelen haber, doğruluğundan emin olduğum bir haberdi. Sincan Cezaevi’nden Arif Yıldırım isminde 70 yaşlarında bir mahpusun hastaneye kaldırıldığı ve korona servisinde yattığı  bilgisi verilmişti. Biz de bunu kamuoyuna iletmiştik” dedi. Cezaevindeki insanların büyük bir tehlike altında olduğunu, bu nedenle de mahpus yakınlarının diken üstünde olduğunu hatırlatan Gergerlioğlu bu konuyla ilgili medyadan hakkında soruşturma başlatıldığını öğrendiğini söyledi.

Gergerlioğlu bahsi geçen hastaya ilişkin bilgi alma sürecini ise şöyle anlattı: “Bugün tekrar Ankara Şehir Hastanesi yetkililerini aradım. Uzun süre yetkili birimlere bağlamamaya çalıştılar. İlgili bölüm benimle görüşmeyi reddetti. Düşünün, milletvekili olduğum halde bir saat kadar yetkililere bağlanamadım. Israr etmem sonucunda bir yetkiliye bağlanıp bilgi istedim. Arif Yıldırım isimli Sincan Cezaevi’nde yatan mahpusun 23 Mart günü Bilkent Şehir Hastanesi koronavirüs nöroloji yoğun bakımı bölümüne yatırıldığını kabul ettiler. Bana aktardıklarına göre, koronavirüs menfi (olumsuz) olarak çıkmış ama tabii burada soru işareti şu: Eğer sonuç menfiyse hasta koronavirüs yoğun bakımından neden çıkartılmıyor? Buna bir cevap bulamadık, sonuç negatifse hasta neden orada takip ediliyor?” 

Gergerlioğlu, Sağlık Bakanlığı’na seslendi: “Lütfen şeffaf olun, halktan bilgi gizlemeyin”

Hastanın genel durumu hakkında bilgi alamadığını belirten Gergerlioğlu, Sağlık Bakanlığı’na şöyle seslendi: “Lütfen şeffaf olun, halktan bilgi gizlemeyin. Ben vaka ve ölüm sayısının daha fazla olduğunu düşünüyorum. Düşünün, bir hastanın koronavirüs bölümünde yattığını sosyal medyadan duyurduğum için hakkımda soruşturma başlatıldı. Bu dünyanın başka neresinde vardır? Burası nasıl bir ülke anlamak mümkün değil. Demokratik bir ülkede bilgi verenler hakkında soruşturma başlatmak hayal bile edilemeyecek bir şeydir.”  

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.