Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope özel haber – #Koronavirüs önlemleri artıyor: İstanbul Cihangir’de İş Bankası ve Ziraat Bankası şubeleri kapatıldı

Türkiye’yi etkisi altına alan koronavirüs salgını, önlemleri de beraberinde getiriyor. Bankalar art arda geçici olarak şubelerini kapatıyor. Bu kapsamda bugün İstanbul’un Beyoğlu ilçesindeki Cihangir mahallesinde İş Bankası ve Ziraat Bankası şubeleri kapatıldı. Dün, Ziraat Bankası Cihangir şubesinde bir personelde koronavirüs tespit edildiği ileri sürülmüştü. Bunun üzerine Ziraat Bankası Cihangir şubesi 14 gün süreyle kapatıldı.

Medyascope’a konuşan Cihangir Mahallesi Muhtarı Adnan Bal, banka şubelerinin kapatıldığını doğruladı. Bal, “Şubelerin kapatıldığı doğrudur, koronavirüs tespit edildiğine dair söylentiler var ama resmi bir bilgiye ulaşamadım, bilgim yok” diye konuştu. Ulaştığımız İş Bankası yetkilileri ise “Cihangir şubemiz Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin hemen yanında, bu sebeple geçici olarak kapatıldı, tedbir amaçlı” diye konuştu.

İş Bankası’nın kapalı alanlarda bulunan 50 şubesi geçici olarak kapatıldı

Medyascope’a konuşan İş Bankası yetkilileri 50 şubenin tedbiren kapatıldığını da belirtti. Kapatılan şubelerin kapalı alanlarda faaliyet gösterdiğini belirten yetkililer, “Bunlar özellikle AVM’ler, hastane şubeleri, üniversite şubeleri, havalimanlarında bulunan şubeler, adliyelerdeki şubeler ve bunların hepsi tedbiren kapatıldı” bilgisini verdi.

“Koronavirüs tespit edildiği için kapatılan şubemiz yok”

İş Bankası’nın koronavirüs vakası tespit edildiği gerekçesiyle kapatılan şubesinin olmadığını belirten yetkililer, “Yalnızca Adana’nın Seyhan ilçesinde Barkal Şubesi’nde bir güvenlik görevlisinde hastalığın belirtileri görüldü ve hemen geçici olarak kapatıldı. Sonrasında arkadaşımızın test sonucu negatif çıkınca şubemiz çalışmaya başladı” dedi.

“Kapatılan şubelerimizdeki çalışanlarımızın hepsi ücretli-idari izinli sayılıyor”

İş Bankası yetkilileri kapatılan 50 şubedeki çalışanların ise ücretli-idari izinli sayıldığını söyledi. Son günlerde geçici olarak kapatılan bazı işletmelerin işçileri zorunlu-ücretsiz izin kapsamında değerlendirmesi tepkilere yol açmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.