Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Rize’nin Kendirli beldesi koronavirüs sebebiyle karantinaya alındı : “Beldemizde 1 ölüm oldu, 3 de pozitif vaka var “

Rize’nin merkeze bağlı 3 bin 310 nüfuslu Kendirli beldesi ve yakın temastaki Yeni Selimiye, Beştepe, Esentepe ve Maltepe köyleri koronavirüs vakalarının artması sebebiyle karantinaya alındı. Beldeye giriş çıkışlara izin verilmiyor. Sokağa çıkmak ise yasaklandı. Beldede yaşayan ve Kovid-19 belirtisi gösteren herkes sağlık kontrolünden geçirilecek.

Medyascope’un ulaştığı Kendirli Belediyesi Özel Kalem Müdürü, beldedeki son durumu şöyle anlattı: “Bir kişi hayatını kaybetti, üç kişi de pozitif çıktı, şu anda karantinadalar. Sokağa çıkma yasağı ilan edildi, evlerde sağlık kontrolü yapılacak ve beldeye giriş çıkışlar durduruldu. Burası küçük bir belde değil, merkeze bağlı olduğu için risk taşıyor. Şu anda insanların belki yüzde 5’i dışarı çıkıyor, yani çok zorunlu olmadıkça kimse dışarıya çıkmıyor. Herkes kurallara uyuyor. Jandarma devriye atıyor, sağlık ekipleri evleri geziyor. Zabıta ekiplerimizle 65 yaş üstü vatandaşlarımızın ihtiyaçları karşılanıyor.”

Rize İl Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, koronavirüs tedbirlerinin artırıldığı belirtilerek, “İlimiz Kendirli beldesi ve bununla yakın temasta olan Yeni Selimiye, Beştepe, Esentepe ve Maltepe köyleri potansiyel koronavirüs vakalarının önüne geçebilmek için karantina altına alınmıştır” denildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.