Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cumartesi Anneleri 783. haftada; Metin Andaç, Neslihan Uslu, Hasan Aydoğan ve Mehmet Ali Mandal’ın akıbetini sosyal medya hesabı üzerinden sordu

Cumartesi Anneleri, Galatasaray Meydanı’nın yasaklanmasının 84. haftasında koronavirüs salgını nedeniyle sosyal medya hesabından canlı yayınla basın açıklaması yaptı. 783. hafta basın açıklamasını, gözaltında kaybedilen Hasan Ocak’ın kardeşi Maside Ocak yayınladığı videoda okudu.

“Devlet özgürlüğünden yoksun bıraktığı kişilerin sağlık ve iyilik hallerinin muhafazasını sağlamakla yükümlüdür”

Yaşanılan karanlık günlerden çıkabilmek için her zamankinden daha çok şeffaflığa ve insan haklarına ihtiyaç duyulduğunu, her zamankinden daha yüksek sesle insan haklarını talep etmek gerektiğini dile getiren Ocak, cezaevlerindeki koranavirüs salgını tehlikesiyle ilgili “Bilim insanları virüsten korunmanın ve yaygınlaşmasını engellemenin yolunun hijyenik ortamda izolasyon olduğunu söylüyor. İnsanlara hijyen koşullarında izole olma imkânı sağlamak devletin görevidir. Çünkü kişilerin önündeki ekonomik engelleri kaldırmak, sosyal adaleti sağlamak devlet olmanın gereğidir. Ayrıca her türlü hijyen koşullarından yoksun olarak hapishanelerde salgına yakalanma tehdidiyle karşı karşıya olan tutuklu ve hükümlülerin yaşam hakkı da devletin güvencesi altındadır. Devlet özgürlüğünden yoksun bıraktığı kişilerin sağlık ve iyilik hallerinin muhafazasını sağlamakla yükümlüdür” dedi.

Ocak, gözaltında kaybedilen Neslihan Uslu, Metin Andaç, Hasan Aydoğan ve Mehmet Ali Mandal ile ilgili, kendini JİTEM ‘e bağlı 03 Tim görevlisi olarak tanıtan Turan Ünal’ın itiraflarda bulunduğunu ve bu itiraflara göre; Neslihan ve arkadaşlarının, Foça’da askeri alan içindeki kontrgerillaya ait binalarda işkenceyle sorgulanıp katledildiğini dile getirdi. Olayın detaylarını anlatan Turan Ünal’ın işkenceye katılanların eşkal bilgilerini ve isimlerini de verdiğini aktaran Ocak, “Yargı makamlarını hukukun üstünlüğünü yaşatma ve yüceltme görevini yerine getirmeye çağırıyoruz. Gözaltında kaybedilişlerinin 22. yılında Neslihan Uslu, Metin Andaç, Hasan Aydoğan ve Mehmet Ali Mandal için adalet istiyoruz. Biz gözaltında kaybedilen sevdiklerimiz için hakikat ve adalet talebimizden vazgeçmeyeceğiz. 84 haftadır bize yasaklanan kayıplarımızla buluşma mekânımız olan Galatasaray’dan vazgeçmeyeceğiz” diye konuştu.  

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.