Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sezgin Tanrıkulu ile söyleşi: “Kavala ve Demirtaş Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla tutuklu, eğer onlara bir şey olursa vebali Erdoğan’ındır”

Koronavirüs salgınının Türkiye’de etkili olmasıyla birlikte, kapasitesinin üzerinde doluluk oranına sahip cezaevleri tartışma konusu haline geldi. Hükümet, cezaevlerindeki doluluğu azaltmak için infaz yasası düzenlemesi taslağını muhalefet partilerine sundu. Adalet Bakanlığı da koronavirüs tedbirleri kapsamında cezaevlerinde birtakım önlemler aldı. 

Salgın sonrasında cezaevlerinin durumunu Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi İnsan Hakları Komisyonu Başkanvekili Sezgin Tanrıkulu ile konuştuk.

Tanrıkulu, cezaevlerinde oluşturulması planlanan karantina koğuşları için “Cezaevlerinin fiziki koşulu buna uygun değil” derken, cezaevlerindeki doluluğun azaltılması için 55 bin tutukluyu işaret etti. Tanrıkulu, “Türkiyede tutuklu bulunan Osman Kavala, Selahattin Demirtaş gibi siyasiler ve aktivistler var. Bunları yargı derhal serbest bırakmalı, denetimli serbestlik hükümleri uygulanmalı” dedi.

Tanrıkulu ayrıca, “Selahattin Demirtaş, Osman Kavala, Selçuk Kozağaçlı, Ahmet Altan gibi aktivist, yazar ve siyasetçiler Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla tutuklu bulunuyor. Bu insanlara salgın sırasında bir şey olursa vebali Erdoğan’ındır” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.