Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’ndan Fidan Ataselim ile söyleşi: “Bizleri katillerimizle aynı evde yaşamak zorunda bırakıyorlar”

Hâkimler ve Savcılar Kurulu’nun (HSK) 30 Mart’ta açıkladığı “6284 Sayılı Kanun kapsamında verilen tedbir kararlarının yükümlülerin koronavirüs kapsamında sağlığını tehdit etmeyecek şekilde değerlendirilmesi gerektiğine…” kararına, şiddete uğrayan pek çok kadın ve kadın örgütleri tepki gösterdi. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Genel Sekreteri Fidan Ataselim, bu kararın doğuracağı olası sonuçları Medyascope’a değerlendirdi. 

HSK Genel Kurulu kararının kadınları korunmasız bıraktığını dile getiren Ataselim, “Şiddete uğrayan kadınlar faillerini şikayet etmekte tereddüte düşüyorlar. Ya hemen salınırsa, aynı evde yaşamak zorunda kalırsak kaygısı içindeler. Bu haklı bir kaygı” dedi. Bu karardan sonra mahkemelerin evden uzaklaştırma kararı vermesinin güçleşeceğini dile getiren Ataselim, “Kadınlar için en tehlikeli yer, evleri. Bizleri katillerimizle aynı evde yaşamak zorunda bırakıyorlar” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.