Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Eski Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Feriha Öz koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti

Eski Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Patoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Feriha Öz, bugün koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti.

1933 yılında İstanbul-Kadıköy’de doğan Prof. Dr. Feriha Öz’ün vefat haberini İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanı Mustafa Sait Gönen duyurdu.

İstanbul Tabip Odası da Prof. Dr. Feriha Öz’ün vefatını doğruladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da attığı tweet ile Öz’ün koronavirüs sebebiyle öldüğünü duyurdu.

Prof. Dr. Öz, dünyanın önde gelen patologlarından biriydi. Öz, 1968’de Doçent, 1976’da Profesör unvanını aldı. Akademik kariyeri boyunca alanına çok ciddi katkılarda bulunan Öz, 2000 yılında emekli oldu.

1960-2011 yılları arasında 100’den fazla bilimsel çalışma ve yayın yapan Öz’ün eserleri, yurt içi ve yurt dışında faaliyet gösteren birçok dergide yayımlandı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.