Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

“HSK’nın kararına göre erkeği evden göndermemek demek kadınların ev içi ölümüne sessiz kalmak demektir” – Ezgi Koç ile söyleşi

Türkiye’de koronavirüs salgını sürecinde ilk tanının konulduğu 11 Mart tarihinden bu yana 12’si evinde olmak üzere 18 kadın, erkek şiddeti sebebiyle hayatını kaybetti. “Evde Kal” çağrılarının yapıldığı karantina günlerinde kadına yönelik şiddet olaylarına karşı tedbir olarak devletin her zamankinden farklı bir uygulaması var mı?

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun 2019 yılına ait verilerine göre, kadın cinayetlerinin yüzde 60’ı ev içinde kadınların tanıdıkları, akrabalık bağları olan erkekler tarafından işlendi. “Hayat eve sığar’ mesajları verilirken evlerin içi kadınlar için ne kadar güvenli? Hâkimler ve Savcılar Kurulu’nun (HSK) yükümlünün sağlığını tehlikeye atmadan tedbir uygulanması kararı ne anlama geliyor? Bu karar 6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanunu askıya almak anlamına mı gelir? Adalet Komisyonu’nda görüşülerek TBMM Genel Kurulu’nda gündeme alınması planlanan başta infaz yasası olmak üzere çeşitli yasalarda değişiklik öngören 70 maddelik yasa teklifi kadınlara şiddet uygulayanların cezalarıyla ilgili ne anlama geliyor? İnfaz yasasındaki değişiklik bir affın önünü mü açıyor? Gülçin Karabağ konuğu Avukat Ezgi Koç ile koronavirüs karantinası günlerinde kadına yönelik şiddetin artması durumunda devletin sorumlulukları, neler yapılması gerektiği üzerine konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.