Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, yeni bir yardım kampanyası başlattı: “Veresiye yazdırılmış borçları ödeyin, hesaplarını kapatın”

CHP’li belediyelerin başlattığı bağış kampanyasında toplanan paranın bir bölümünün İçişleri Bakanlığı genelgesiyle bloke edilmesi üzerine, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, yeni bir toplumsal dayanışma kampanyası için çağrıda bulundu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun imzasıyla yerel yönetimlerin koronavirüse karşı başlattığı yardım kampanyalarının incelenmesi için genelge yayınlanmıştı. Genelgenin ardından İstanbul ve Ankara büyükşehir belediyelerinin bağış hesaplarına bloke konmuştu. Bu gelişmenin ardından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, yeni bir sosyal sorumluluk kampanyası başlattı. Hiçbir vatandaşı mağdur etmeyeceklerini söyleyen Yavaş, sosyal medya hesapları üzerinden paylaştığı videoyla Ankaralıları dayanışmaya çağırdı:

“Hiç kimseyi incitmeyecek ve engel çıkarılamayacak güzel bir teklifim var”

“Hepimiz biliyoruz ki dayanışma gerektiren zor günlerden geçiyoruz. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yardım etmek isteyip ancak edemeyen hayırsever vatandaşlarımız olduğunu çok iyi biliyorum. Şimdi o hayırsever vatandaşlarımıza hiç kimseyi incitmeyecek ve engel çıkarılamayacak güzel bir teklifim var. Kendiniz veya birkaç kişi bir araya gelin. Hemen mahallenizdeki ya da komşu mahallenizdeki bakkala, kasaba, manava gidin. Veresiye defterindeki bir ihtiyaç sahibinin borcunu ödeyin, hesabını kapatın. Biz komşuyuz, biz hemşeriyiz, biz milletiz. Gereğini yapalım. Hep birlikte, el ele, derdine yetişilmemiş hiç kimse bırakmayalım. Üstelik önümüz ramazan. Ankaralılar olarak, bu zor günlerde lütfen böyle bir güzelliğe imza atalım, Türkiye’ye örnek olalım.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.