Prof Dr. Nebahat Bulut, Medyascope’a, 19 Mart’ta bireysel olarak başlattığı, sonrasında doktorların gönüllü olmasıyla büyüyen “sanal hastane” projesini, hastaların hangi durumlarda ve nasıl gönüllü doktorlarla iletişime geçebileceğini anlattı.
Beykent Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nebahat Bulut, Twitter hesabından, ücretsiz izne çıkarıldıktan sonra hasta bakamadığı günlerde meslektaşlarının iş yükünü azaltmak için gönüllü olarak, “Lütfen tetkik raporlarınız için hastanelere gitmeyin, bana gönderin, sonucunuzu anlaşılır şekilde açıklayayım” diyerek çağrıda bulundu. Çağrısını ciddiye alıp iletişime geçen pek çok hastanın yanında Bulut’un projesine destek olmak isteyen doktorlar da kendisiyle iletişime geçti. Şu an 90’dan fazla doktorun gönüllü olduğu proje kapsamında doktorların günde ortalama kişi başı 50 soru cevapladığını aktaran Bulut internet üzerinden ilaç yazıp hastalık tanısı koymadıklarının da özellikle altını çizdi.
Merhaba. Hasta bakamadığım bugünlerde meslektaşlarımın iş yükünü azaltmak üzere gönüllü RAPORUMUN ANLAMI NE? projesi başlatıyorum. Lütfen tetkik raporlarınız için hastanelere gitmeyin, bana gönderin, sonucunuzu anlaşılır şekilde açıklayayım. #EvdeKalTurkiye pic.twitter.com/UKsmU5JTf2
— Prof.Dr. Nebahat Bulut #SANAL HASTANE# (@BulutGulcuN) March 19, 2020
Güncelleme 2: Salgın süresince #EvdeKal kampanyasını desteklemek üzere gönüllü hekimlerin oluşturduğu SANAL HASTANE hekim listesi ektedir. Sorularımızı kısa soralım. Burada tedavi yapılamaz, reçete yazılamaz, hekime yönlendirme yapılamaz unutmayalım.
— Prof.Dr. Nebahat Bulut #SANAL HASTANE# (@BulutGulcuN) April 3, 2020