Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Prof. Dr. Nebahat Bulut ile “sanal hastane” projesi üzerine söyleşi: Günde 90’dan fazla gönüllü doktor görev yapıyor, doktor başına 50 soru cevaplanıyor, ilaç yazılmıyor

Prof Dr. Nebahat Bulut, Medyascope’a, 19 Mart’ta bireysel olarak başlattığı, sonrasında doktorların gönüllü olmasıyla büyüyen “sanal hastane” projesini, hastaların hangi durumlarda ve nasıl gönüllü doktorlarla iletişime geçebileceğini anlattı. 

Beykent Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nebahat Bulut, Twitter hesabından, ücretsiz izne çıkarıldıktan sonra hasta bakamadığı günlerde meslektaşlarının iş yükünü azaltmak için gönüllü olarak, “Lütfen tetkik raporlarınız için hastanelere gitmeyin, bana gönderin, sonucunuzu anlaşılır şekilde açıklayayım” diyerek çağrıda bulundu. Çağrısını ciddiye alıp iletişime geçen pek çok hastanın yanında Bulut’un projesine destek olmak isteyen doktorlar da kendisiyle iletişime geçti. Şu an 90’dan fazla doktorun gönüllü olduğu proje kapsamında doktorların günde ortalama kişi başı 50 soru cevapladığını aktaran Bulut internet üzerinden ilaç yazıp hastalık tanısı koymadıklarının da özellikle altını çizdi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.