Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

“Salgınla hukuk devleti çerçevesinde etkili mücadele için Umumi Hıfzısıhha Yasası acilen revize edilmeli”- Doç. Dr. Tolga Şirin ile söyleşi

Bir salgın durumunu olağan dönemlerde ve olağanüstü dönemlerde düzenleyen yasalar nelerdir? Umumi Hıfzısıhha Yasası’ndan kaynaklanan hukuki boşluklar nelerdir, salgınla mücadelede yasanın revize edilmesine ihtiyaç var mıdır? “Tehlikeli salgın hastalık” durumuna dair TC Anayasası’nda düzenleme var mıdır, nasıl? Salgınla mücadele sürecinde muhalefetin konumu nasıl olmalıdır? Salgın süreci yönetimleri daha otoriter noktalara mı çeker, bunun önüne geçilebilir mi, nasıl? Salgınla mücadelenin gerektirdiği merkezi denetim, olağanüstü önlemler ve gözetim mekanizmaları ile insan hakları arasındaki denge nasıl sağlanabilir?

Gülçin Karabağ konuğu Marmara Üniversitesi Anayasa Hukuku kürsüsü öğretim üyesi Doç. Dr. Tolga Şirin ile hukuki açıdan Türkiye’de koronavirüs salgını sürecini değerlendirdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.