Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Eşi “Bir şeyler yap!” dedi, Seat yöneticisi otomobil fabrikasında solunum cihazı üretmeye başladı

Christian Vollmer, Volkswagen’e ait olan otomobil şirketi Seat’ın İspanya’daki üretim ve lojistik başkanlığını yapıyor. Vollmer, Alman Zeit Online gazetesine verdiği röportajda neden cam sileceği motorlarının insan hayatını kurtarmaya başladığından bahsediyor.

18 Mart günü İspanya’da koronavirüs nedeniyle sokağa çıkma yasağı uygulandı. Evinde eşiyle tartışırken hastanelerin onca eksiği olmasına rağmen tam teçhizatlı fabrikalarında bir şey yapılmadığından bahsettiklerini anlatan Vollmer, eşinin kendisine “Bir şeyler yap!” demesi üzerinde işe koyulduğunu anlatıyor. 

Aynı gece Seat’ın uzman doktoruna fabrikadaki teçhizattan bahseden Vollmer doktordan hastanelerin nelere ihtiyaç duyduklarını öğrenmesini istedi. Koruyucu kıyafet, maske, solunum cihazı parçaları ve solunum cihazı eksiği olduğunu öğrendiklerinde internetten solunum cihazının nasıl üretildiğini araştırdılar ve tamamen mekanik olan bir solunum cihazı ürettiler. Ürettikleri solunum cihazı hastanelere içinde üç parçanın olduğu bir paket olarak ulaşıyor. Paketin içinde bir tahteravalli, bir yay ve bir motor bulunuyor. Vollmer, cam sileceği motorundan yağmur sensörünü ve aralıklı silme mekanizmasını çıkartıp kullandıklarını anlattı. Tahteravalli körüğe bastırıyor, böylece solunum hacmi ayarlanıyor. 

Vardiya başına 35 çalışanın katıldığı çalışmayla şimdiye kadar bir günde en fazla 100 solunum cihazı üretilebildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.