Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cumartesi Anneleri 785. haftada, Nurettin Yedigöl’ün akıbetini sosyal medya hesabı üzerinden sordu

Cumartesi Anneleri, Galatasaray Meydanı’nın yasaklanmasının 86. haftasında koronavirüs salgını nedeniyle sosyal medya hesabından canlı yayınla basın açıklaması yaptı. 785. haftanın basın açıklamasını, gözaltında kaybedilen Hayrettin Eren’in kardeşi İkbal Eren yayınlanan videoda okudu.

Koronavirüs salgınının bir an önce kontrol altına alınmasını ve toplumumuzun salgını en az zararla atlatmasını dileyen Cumartesi Anneleri; “Bu dileğimizin gerçekleşebilmesi için de iktidarı, tüm ayrımcı uygulamalarına son vererek siyasi çıkar ve hesapları bir kenara bırakmaya, demokratik bir zeminde ve insan haklarını gözeten bir yaklaşımla bu süreci yürütmeye çağırıyoruz. Umuda, iyiliğe ve dayanışmaya ihtiyacımız olan bu günlerde ayrımsız herkesin yaşam hakkının korunması, herkes için adalet ve eşit hakların sağlanması talebimizi yükseltiyoruz” dedi.

Bu haftaki açıklamada, 10 Nisan 1981 tarihinde İstanbul/İdealtepe’de bir eve yapılan baskında gözaltına alınan ve kendisinden bir daha haber alınamayan 26 yaşındaki Nurettin Yedigöl’ün akıbeti soruldu. Eren, “Gözaltında kaybedilişinin 39. yılında Nurettin Yedigöl dosyasında etkili bir yargı faaliyeti yürütülmesi, Nurettin Yedigöl’ün akıbetinin açığa çıkartılması, onu kaybedenler üzerindeki cezasızlığa son verilmesi için adli ve siyasi makamları göreve çağırıyoruz. Nurettin Yedigöl için, bütün kayıplarımız için hakikat ve adalet talebimizden vazgeçmeyeceğiz. 86 haftadır bize kapatılan kayıplarımızla buluşma mekânımız olan Galatasaray’dan vazgeçmeyeceğiz” dedi.

Nurettin Yedigöl’ün kardeşi Muzaffer Yedigöl de, “39 yıldır adalet arayışımız devam ediyor. Bunca yıldır başvurmadığımız kapı kalmadı. 39 yıldır mezar arıyoruz. Ama ne yazık ki devlet bize yanıt vermedi. Tek istediğimiz mezar” diye konuştu.   

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.