Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu ile söyleşi: “Şehirde son vaka taburcu edildikten sonra yeni bir vaka daha çıktı, rehavete kapılmamak gerek”

Türkiye’de okuma yazma oranı ve bilinç düzeyinin en yüksek olduğu iller arasında gelen Tunceli, diğer adıyla Dersim’de bugün koronavirüs tedavisi gören son hastanın taburcu edildiği belirtildi. Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu ise, bugün taburcu işleminden sonra bir hastada daha virüs tespit edildiğini söyledi. Türkiye Komünist Partili (TKP) Başkan Maçoğlu, bu tür durumlarda açıklama yaparken dikkat etmek gerektiğini çünkü insanların rehavete kapılmasına yol açabileceğini söyledi. Çetin geçen kıştan sonra gelen bahar ile birlikte insanların son dönemde her ne kadar evlerinden çıksalar bile sokakta sosyal mesafe ve tedbirlere riayet edildiğini söyleyen Maçoğlu, belediye olarak 200’ün üzerinde yaşlı ve engelliye evlerinde aşevinden yemek verildiğini anlattı. Ekosistemi koruyamamanın dünyayı bugün bu hale getirdiğini belirten Maçoğlu, “Dünyanın liderleri denilen ülkelerin görünmeyen bir virüs karşısında ne hale geldiğini gördük” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.