Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

New York Times: ABD, acil durumdaki hastaların tedavisinde remdesivir kullanılabileceğini açıklamaya hazırlanıyor

New York Times, ABD Sağlık Bakanlığı’na bağlı Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi’nin (FDA), kısa süre içinde remdesivir ilacının acil durumlar için kullanılmasını onaylayan bir duyuru yapmayı planladığını yazdı. Antiviral bir ilaç olan remdesivir bir süredir koronavirüse yakalanan hastalar üzerinde tedavi yöntemi olarak test ediliyordu.

ABD Başkanı Donald Trump ve hükümetin en önde gelen enfeksiyon hastalıkları danışmanı Dr. Anthony Fauci’nin birlikte yapacağı konuşmanın öncesinde Fauci’nin erken dönem tedavi testleri hakkında yaptığı açıklamalar, koronavirüs nedeniyle gerçekleşen ölüm sayılarının düşebileceği konusundaki umutları artırdı.

Fauci bugün Beyaz Saray’da basın mensupları ile yaptığı görüşmede, başında bulunduğu Ulusal Alerji ve Enfeksiyon Hastalıkları Enstitüsü’nün (NIAID) gerçekleştirdiği testlerden elde edilen sonuçların daha iyi izlenmesi gerektiğini belirtirken, hastalığa yakalanan insanların tedavi süreçlerinin hızlanacağı konusunda iyimser olduğunu söyledi.

Fauci yapılan testler sonucunda remdesivirin iyileşme sürecini üçte bir oranında kısalttığını belirtirken, “Yüzde 31’lik oran yüzde 100’e çıkacak gibi gözükmese de ilacın virüsün yayılmasını durdurduğunu tespit ettik. Bu oldukça önemli bir ilerleme” dedi.

İlaç şirketi Gilead ise NIAID’nin gerçekleştirdiği klinik çalışmaların öncelikli hedef için son aşamaya geldiğini ifade etse de remdesivir kullanımının koronavirüs tedavisinde güvenli ve verimli olup olmadığının henüz bilimsel olarak kanıtlanamadığını vurguluyor.

Ebola ile mücadele etmek amacıyla geliştirilen ilacın Afrika’daki klinik testlerinden alınan sonuçlar hayal kırıklığı yaratmıştı. Remdesivirin herhangi bir hastalığın tedavisi için kullanılması henüz ne ABD ne de başka bir ülke tarafından onaylanmış değil.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.