Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

11 gündür yeni vaka görülmeyen KKTC koronavirüsü yendi mi? Dr. Erdem Aşardağ ile söyleşi: “Erken izolasyona mecburduk, sağlık sistemimiz yeterli değildi, artık daha iyi durumdayız”

11 gündür yeni pozitif vakanın görülmediği Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC), günde ortalama 800-1000 arası test yapılıyor. Yetkililer, 4 Mayıs tarihini koronavirüs önlemlerinin esnetileceği tarih olarak açıkladı. Kuzey Kıbrıs’ta yaşayan Dr. Erdem Aşardağ ile Kıbrıs’taki koronavirüs hastalarının ücretsiz tedavi olup olamadığını, salgın döneminde öğrencilerin, özel gereksinimli bireylerin, yaşlıların ve sağlık çalışanlarının nasıl etkilendiğini konuştuk. Aşardağ, Kuzey Kıbrıs’ın diğer ülkelere göre daha erken önlem almasıyla ilgili şunları söyledi: “Erken izolasyona mecburduk, sağlık sistemimiz yeterli değildi, artık daha iyi durumdayız.”  

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.