Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CHP’li 11 büyükşehir belediye başkanından Cumhurbaşkanı Erdoğan ile toplantı talebi

CHP’li 11 büyükşehir belediye başkanı, dün (29 Nisan) telekonferans ile bir araya gelerek Türkiye ve yerel yönetimler gündemini ele aldı. Toplantıya katılan belediye başkanları, Türkiye Belediyeler Birliği’nden (TBB), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ve Bakanlar Kurulu üyelerinin de katılımıyla, belediye başkanlarıyla toplantı yapması için girişimde bulunmasını talep etti. 11 başkan, hemen harekete geçmesi için taleplerini TBB’ye iletti. 

Toplantı sonrası yayımlanan açıklamada ise “Ülkemizin tüm emekçilerinin bayramını en içten duygularımızla kutluyoruz. Bir kez daha 1 Mayıs 1977’de Taksim’de hayatını kaybeden emekçilerimizi saygıyla anıyoruz” denildi.

Toplantıda, belediyelerin yaşamış olduğu ekonomik daralmalar, gelirlerin düşmesi, alınan bazı kararların sonucunda yapılan ödeme ve ötelemelerin etkileri, yapılması şart olan birçok çalışmanın bütçeler üzerinde yarattığı olumsuz etkiler ve bütçe yönetimlerinde ortaya çıkan zorluklar tartışıldı. Kentlerin toplu taşıma planlamaları ve kültür sanat yaşamı ise ele alınan konular arasında yer aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile toplantı talebi ise açıklamada şu ifadelerle yer aldı : 

“İçinde önerilerimizin olduğu bir hazırlığı, TBB’ye iletme kararı verdik. Bu kararları, bugün TBB’ye ulaştırmış olacağız. Bu çerçevede, TBB’nin girişiminde, oluşturulacak bir gündemde, Sayın Cumhurbaşkanımız’la, Bakanlar Kurulumuz’un da katılım sağladığı bir toplantının yapılmasını önermekteyiz. Türkiye’nin, yerel yönetimler açısından mevcut pandemi salgını ile mücadele temelindeki durumunun gelecekteki yerel yönetim hizmetlerinin ve bunların ekonomik etkilerinin konuşulacağı bu toplantının, hızla gerçekleşmesi amacıyla önerimizi TBB’ye ilettiğimizi kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız.”

Açıklamada, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfi Savaş’ın imzaları bulunuyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler