Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

“Suriyeli Kadınların Çalışma Deneyimleri ve Toplumsal Cinsiyet İlişkileri” raporu – Didem Danış, İlhan Zeynep Karakılıç, Lülüfer Körükmez ile söyleşi

Göç Araştırmaları Derneği (GAR) çatısında Suriyeli kadın çalışanlarla ilgili İzmir, Gaziantep ve Mersin’de yapılan saha araştırmasının sonuçları “Suriyeli Kadınların Çalışma Deneyimleri ve Toplumsal Cinsiyet İlişkileri- Mecburiyet, Müzakere, Değişim” başlıklı raporla yayımlandı. Çalışmanın amacı, kapsamı, metodu nedir? Çalışmadan ön plana çıkan sonuçlar ve politika önerileri nelerdir? Mülteci kadınların işe girme süreçleri nasıl, çoğunlukla hangi sektörde çalışıyorlar, dayanışma ağları işe girme ve çalışma sürecini nasıl etkiliyor? Kadınların çalışmaya başlamaları toplumsal cinsiyet rollerinde nasıl bir dönüşüm yaratıyor? 

Gülçin Karabağ, çalışmayı yürüten Galatasaray Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Didem Danış, Bahçeşehir Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nden Dr. İlhan Zeynep Karakılıç ve Türkiye İnsan Hakları Vakfı’nda (TİHV) çalışmalarını sürdüren sosyolog Dr. Lülüfer Körükmez ile rapor üzerine söyleşti.

Raporun tamamını için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.