Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cumartesi Anneleri 788. haftada, gözaltında kaybedilen Zeki Altunbaş’ın akıbetini sosyal medya hesabı üzerinden sordu

Cumartesi Anneleri, Galatasaray Meydanı’nın yasaklanmasının 89. haftasında, koronavirüs salgını nedeniyle sosyal medya hesabından canlı yayınla basın açıklaması yaptı. Yayınlanan videoda 788. haftanın basın açıklamasının moderatörlüğünü Besna Tosun üstlendi, açıklamayı ise kayıp yakınlarının avukatı Gülseren Yoleri okudu.

Gözaltında kaybedilen Cemil Kırbayır’ın ağabeyi Mikail Kırbayır, 40 yıldır adalet aradıklarını hatırlatıp şunları söyledi: “Zeki Altunbaş’ın annesi Cevriye Ana da tıpkı Berfo Ana gibi devletten alacaklı olarak aramızdan ayrıldı. Ancak hiç kimse unutmasın ki bizler analarımızın bıraktığı yerden mücadelemizi devam ettireceğiz.” 

12 Eylül darbecilerinin gözaltında kaybettiği sendikacı Zeki Altunbaş’ın akıbetini sorup yetkililere seslenen Yoleri, “Zeki Altunbaş dosyasında maddi gerçeğin açığa çıkartılması ve bu suçun faillerinin cezalandırılması için adli ve siyasi makamları göreve çağırıyoruz. Artık yeter! Ağır hak ihlallerinin cezasız bırakılması, bu ihlallerin gerçekleşmesini mümkün kılan koşulların desteklenmesi anlamını taşır. Kayıplarımızın faillerinin cezasız kalmaması için cezasızlık politikasına son verilmelidir” dedi 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.