Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Adana Genç Engelliler Spor Kulübü Derneği kurucularından Celal Karadoğan’la engelli ve özel gereksinimli bireylerin karantina günleri

Sağlık Bakanlığı’nın 10 Mart’ta Türkiye’deki ilk koronavirüs vakasını açıklamasından bu yana ülkede salgına karşı pek çok önlem ve yardım planları açıklandı. Ancak bu yardım planları arasında ve yetkililerin gündeminde engelli ve özel gereksinimli bireyler yok. Adana Genç Engelliler Spor Kulübü Derneği kurucularından Celal Karadoğan ile engelleri bireylerin karantina sürecinden nasıl etkilendiğini, özel gereksinimli çocukları olan anneleri, engellilik ve yoksulluk arasındaki derin bağı konuştuk. 

Karadoğan, “Engelli bireyler zaten virüsten önce de toplumun içine karışmış değildi, şimdiyse tamamen izole olduk. Engelli yurttaşlar hiçbir zaman devletlerin önceliği olmadı. Engelliler için çok şey yapılabilir çünkü hiç bir şey yapılmıyor” diyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.