Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sekiz avukatı olan Barış Pehlivan ve Barış Terkoğlu’nun tahliye başvurusu gece, barodan avukat atanarak görüşüldü: Tutukluluğa devam kararı verildi

MİT mensuplarının ve faaliyetlerinin ifşa edilmesine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan gazeteciler Odatv Sorumlu Haber Müdürü Barış Terkoğlu, Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan, muhabir Hülya Kılınç, Yeni Yaşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ferhat Çelik, Yeni Yaşam Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Aydın Keser ve Yeniçağ Gazetesi Yazarı Murat Ağırel için yapılan tahliye başvurusu İstanbul 2. Sulh Ceza Mahkemesi’nce değerlendirildi. Mahkeme 2 Mayıs Pazar günü gece saatlerinde gazeteciler için tutukluluğa devam kararı verdi. Mahkeme, gazetecilerin sekiz özel avukatı olmasına rağmen Ceza Muhakemeleri Kanunu’na göre barodan gazetecilere avukat atadı, ayrıca tutuklu gazetecilerin ifadesine başvurulmadı.

Mahkeme, özel avukatların çağrılmaması ve şüphelilerin dinlenilmemesini şöyle açıkladı:

“Evrakın hafta sonu gelmesi, talebin gecikmesinde sakınca bulunan mevadda olması nedenleriyle şüphelilerin özel müdafiilerine ulaşılmaksızın mahkememizce re’sen müdafii tayini istendiği ve görevlendirme yapıldığı, bu durumda şüphelilerin şahsen dinlenmesi için celpinin zorunlu olmadığı anlaşılmakla, evrak incelendi.

Baronun görevlendirdiği avukatlar ise tutuklu gazetecileri “Müvekkillerimizin beyanlarına katılıyoruz, serbest bırakılmalarını talep ediyoruz” diyerek savundu. Tutukluluğa devam kararı veren mahkeme, gerekçe olarak ise “Tutukluluk halini sonlandırılmasını gerektirecek nitelikte yeni bir delil yoktur” dedi. Tutuklu gazeteciler için yapılan bir önceki tahliye başvurusunu görüşen mahkeme de şüphelilerin savunmalarını SEGBİS sistemi üzerinden almıştı.

Gazeteciler hakkında 18 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.