Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Doç. Dr. Koray Başar ile LGBTİ+’ların ve cinsiyet uyum sürecindeki kişilerin salgın günlerindeki son durumu üzerine söyleşi

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı’ndan Doç. Dr. Koray Başar ile LGBTİ+’ların koronavirüs salgını sürecinden ruhsal ve fiziksel olarak neler yaşadıklarını, cinsiyet uyum sürecindeki bireylerin koronavirüs risk grubunda olup olmadığını konuştuk. Başar, “Aynı gemideyiz, evet ama aynı ihtiyaçlara sahip değiliz, aynı koşullarda mücadele etmiyoruz, kimimizin daha çok desteğe ihtiyacı var. Cinsiyet kimliği ilk açıklandığı zaman aileler tehdit ve şiddet kaynağı olabiliyorlar. Böyle bir ortamda evde kalmak herkesin sağlığını fiziksel olarak korumaya yönelik bir öneriyken LGBTİ+’lar için ruhsal olarak daha büyük bir zorlanmaya neden olabilir” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.