Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Çocukların ve 20 yaş altı gençlerin karantina günleri – Prof. Dr. Ayşe Bilge Selçuk: “Bu dönemde çocuklara başarı baskısı yapılmamalı, önemli olan ruh sağlığı”

Koç Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nden Prof. Dr. Ayşe Bilge Selçuk ile karantinada ve sokağa çıkma yasağında çocukların ve 20 yaş altı gençlerin ruhsal ve fiziksel hallerini konuştuk. Selçuk, çoğu çocuğun ders dinlemeye elverişsiz, kalabalık evlerde televizyondan ders dinlemek zorunda kalmasını ve ev içindeki olumlu-olumsuz ilişki biçimlerinin çocuğun üzerindeki etkilerini değerlendirdi. Bu dönemde ebeveynlerin çocuklarına akademik başarı baskısı yapmaması gerektiğini, öncelenmesi gerekenlerden birinin de çocukların ruhsal sağlığı olduğunu hatırlatan Selçuk, “Çocukların ihtiyacı olan en önemli his, güven hissi. Güvenin artması için belirsizlik olabildiğince azaltılmalı. Duygular bulaşıcıdır, anne ve babaların kaygılarını çocuk da hisseder” dedi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.