Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cumartesi Anneleri 789. haftada, gözaltında kaybedilen Hüsamettin Yaman ve Soner Gül’ün akıbetini sosyal medya hesabı üzerinden sordu

Cumartesi Anneleri, Galatasaray Meydanı’nın yasaklanmasının 90. haftasında, koronavirüs salgını nedeniyle sosyal medya hesabından canlı yayınla basın açıklaması yaptı. Yayınlanan videoda 789. haftanın basın açıklamasının moderatörlüğünü Maside Ocak üstlendi, açıklamayı ise Cumartesi İnsanı Nur Sürer okudu.

Zorla kaybetmenin süreklilik taşıyan bir suç olduğunu ve kaybedilenlerin akıbeti ve yeri kesin bir şekilde saptanana kadar devam edeceğini hatırlatan Sürer, “Devletler, zorla kaybedilen kişilerin akıbetini ve yerini saptamak, sorumluları belirlemek ve yargılamak zorundadır. 789. haftamızda bir kez daha adli ve siyasi makamlara sesleniyoruz: Hukukun evrensel ilkelerini, temel insani değerleri çiğnemekten vazgeçin; Hüsamettin Yaman ve Soner Gül’ün akıbetlerini saptama, sorumlularını cezalandırma görevinizi yerine getirin” dedi

Hüsamettin Yaman’ın ağabeyi Feyyaz Yaman da “22 yaşında bir çocuğun kaybedilişinden 28 yıl sonra bu arayışın, davanın sahipleriyiz. Adalet ve vicdanlar huzura kavuşmadığı sürece bu arayış devam edecektir” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.