Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Biyoistatistik uzmanı Doç. Dr. Kenan Köse ile söyleşi: “Temmuz ortası ikinci dalga görülebilir, ancak ilki kadar etkili olmaz”

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Biyoistatistik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kenan Köse, Medyascope özel yayınında Okan Yücel’in sorularını yanıtladı.

Doç. Dr. Köse, Hitit Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Emre Demir ile gerçekleştirdikleri bir akademik çalışmadan yola çıkarak hazırladıkları modelleme ile koronavirüs salgınının Türkiye’deki seyrini değerlendirdi.

Salgının en kötü sürecinin geride kaldığını belirten Köse, salgının tamamen kontrol altına alınıp alınmadığının anlaşılması için mayıs sonunun beklenmesi gerektiğini söyledi. Köse, temmuz ortasına doğru salgında ikinci dalganın yaşanabileceğini ancak bunun ilk dalga kadar etkili olmayacağını belirtti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.