Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Artvin Kemalpaşa’da gizlice kurulan baz istasyonu, halkın tepkisi sonucu mühürlendi

Artvin’in Kemalpaşa ilçesinde çay fabrikasının alanına sabaha karşı gizli şekilde kurulan baz istasyonuna Kemalpaşalılar tepki gösterdi. İki gündür süren tepkilerin ardından Kemalpaşa Çay Fabrikası müdürü istifasını sunduğunu açıkladı. Kemalpaşa Belediyesi de baz istasyonunun mühürlediğini duyurdu. 

Baz istasyonu, 8 Mayıs Cumartesi sabahı gizli bir şekilde ÇAYKUR’a ait alanda kuruldu. Baz istasyonunun kurulduğu yer, yazın yoğun olarak kullanılan Kemalpaşa sahiline ve  Uzunyalı Mahallesi’ne oldukça yakın.

Baz istasyonunun kurulduğunu fark eden Kemalpaşalılar tepki göstermek için fabrika önünde  toplandı. Fabrika önüne gelen Kemalpaşa Çay Fabrikası Müdürü Asım Küçükler, baz istasyonunun kendisinden habersiz kurulduğunu ve durumu araştıracağını açıkladı. Fabrika önünde toplanan halk, toplum sağlığı için baz istasyonunun bu alana kurulmasını istemediklerini ve ertesi gün tekrar geleceklerini söyleyip dağıldı.

“ÇAYKUR ile Turkcell anlaşma yapmış”

Bugün yeniden fabrika önünde toplanan Kemalpaşa halkı baz istasyonuna tepkilerini dile getirdi. Fabrika Müdürü Küçükler ise şu açıklamayı yaptı: “Baz istasyonu benim bilgim dışımda kurulmuştur. Olayla alakam yoktur. Görüşmeler yaptım ve benim şu anda istasyonu kaldırma yetkim yok. Yaşananlar üzerine  istifamı sunmuş durumdayım. ÇAYKUR Genel Müdürlüğü ile Turkcell arasında bir anlaşma yapılmış, baz istasyonu bu nedenle kurulmuş” dedi.

Protestoyu sürdüren halk, istifanın çözüm olmadığını, baz istasyonunun yerinden kaldırılması gerektiğini söyledi. Protesto sırasında polis güvenlik önlemi aldı ve fabrika alanına  girmek isteyen halkla polis arasında zaman zaman gerilim yaşandı.

Kemalpaşa Belediyesi baz istasyonunu mühürledi

Tepkilerin sürmesi üzerine Kemalpaşa Belediyesi baz istasyonunu mühürledi ve inşaata izin vermedi. Belediyenin mühürleme kararını alkışlarla karşılayan Kemalpaşa halkı sürecin takipçisi olacaklarını söyledi. Baz istasyonunun tamamen sökülmesini isteyen Kemalpaşalılar, ÇAYKUR’un  yaş çay sezonunun geldiği bir dönemde baz istasyonu ile gündeme gelmek yerine üreticinin sorunlarıyla ilgilenmesi ve koronavirüs salgınıyla ilgili yeterli önlemleri alması gerektiğini söyledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.