Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gazi Üniversitesi, istifa eden Dekan Orhan Acar hakkında yasal süreç başlattı

Öğrencileriyle yaptığı çevrimiçi görüşmede mikrofonunun açık olduğunu unutup yanındaki kişiye, “Kızların resimlerini de görüyoruz böylece, çaktırma” diyen Gazi Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan Acar (58) görevinden istifa etti. Üniversite, Acar hakkında “yasal süreç başlatıldığını” duyurdu.

Gazi Üniversitesi’nin web sayfasında yer alan açıklamada, “Üniversitemiz Fen Fakültesi Dekanlık görevini vekaleten yürüten Prof. Dr. Orhan Acar’ın sosyal medya ve basına yansıyan ifadeleri nedeniyle yasal süreç başlatılmış olup, sürecin selameti açısından kendisi 13 Mayıs 2020 tarihinde istifa etmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi.

Ne olmuştu?

Gazi Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanı Orhan Acar, katıldığı bir video konferansta kameranın ve mikrofonun açık olduğunu unutup, kız öğrencilerin adını okudu ve o sırada “Kızların resimlerini de görüyoruz böylece, çaktırma” dedi. Yanında bulunan bir kişi tarafından ikaz edilen Acar, yayında olduğunu öğrenince “Yanıldık” diyerek güldü. Olayı gösteren video, dün ve bugün sosyal medyanın en çok konuşulan konularından oldu. Çok sayıda kadın da Acar’ın sözlerine tepki gösterdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.