Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

“Hijyen” operasyonu: Sedat Peker’i tehdit eden Güniz Akkuş’un da aralarında bulunduğu 10 kişi gözaltına alındı

Sosyal medyada tehdit videoları yayınlayan kişilere yönelik sekiz ilde operasyon düzenlendi. Sedat Peker’i tehdit eden Güniz Akkuş’un da aralarında bulunduğu 10 kişi gözaltına alındı.

Emniyet, organize suç örgütü liderleri hakkında sosyal medya üzerinden videolar paylaşarak hakaret ve ölüm tehditlerinde bulunan kişilere operasyon düzenledi. İstanbul, Ankara, Adıyaman, Antalya, Bursa, Kocaeli, Sakarya ve Mersin’de düzenlenen ve “Hijyen” adı verilen operasyonda 10 kişi gözaltına alındı.

Güniz Akkuş

İstanbul’da gözaltına alınan şüphelilerden birinin “Hanımağa” lakaplı Güniz Akkuş olduğu belirtildi. Akkuş, “Berat Albayrak beni bitirmek istiyor” diye açıklama yapan Sedat Peker’i sosyal medyada yayınladığı videoyla tehdit etmişti. Peker daha sonra ikinci bir açıklama yaparak Hazine ve Maliye Bakan’ı Berat Albayrak’ı suçladığı için özür dilemiş, kendisini FETÖ’cülerin kandırdığını ileri sürmüştü. Peker, özür dilediği videoda Akkuş’u tehdit etmişti. Eski polis olan Güniz Akkuş, haraç ve yaralama suçlamalarıyla daha önce de defalarca gözaltına alınmıştı. 

Akkuş dışında, Cenk Çelik, Zafer Çelik ve Ali Y.’nin de İstanbul’da yakalandığı öğrenildi. Cenk ve Zafer Çelik kardeşler de Sedat Peker’i sosyal medya üzerinden yayınladıkları video ile tehdit etmişti. Peker ve adamları da yayınladıkları videolar ile Çelik kardeşlere cevap vermişti.

Sosyal medyada paylaştığı fotoğraflardan birinde Cenk Çelik.

Ruşen Çakır’ın yayını

Ruşen Çakır, yeraltı dünyasındaki bu gerginlikleri 13 Mayıs Çarşamba günü “Post-modern yeraltı savaşları” başlığıyla yorumlamıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.