Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı: #MilliHesaplarNerede? – Yeşil noktanın perde arkası

Gazeteci Murat Yetkin, kişisel blogu Yetkin Report'ta yayımladığı yazısında, AK Parti tarafından #MilliHesaplarBurada rumuzuyla başlatılan yeşil noktalı kampanyayı anlattı.

AK Parti’nin Tanıtım ve Medya İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal koordinasyonunda yürütülen #MilliHesaplarBurada rumuzuyla başlayan yeşil noktalı sosyal medya hesapları projesinin, kadın düşmanları tarafından kullanılmaya başlayınca tartışmaya yol açtığını söyleyen Yetkin, bu projenin nasıl başladığını ve ekipte kimlerin olduğunu da anlattı.

Pratikte, “ahlaki ilkeleri sosyal medyada hâkim kılmak” gibi bir gerekçeyle başlatılan girişimin daha ilk günden itibaren bambaşka yerlere savrulmaya başladığını belirten Yetkin, “Daha önce de hakareti, kadın düşmanlığını, tehditkâr saldırganlığı meşrep edinmiş ahlaksızlar, aynı işi #MilliHesaplarBurada yazıp yeşil nokta ve Türk bayrağı altında sürdürmeye başladı. İş hızla, özellikle kadın gazeteci ve siyasetçilerin hedef alınması, son derece edepsiz, utanç verici bir lisanla tehdit furyasına dönüştü” dedi.

1 Mayıs’ta açıklanan 12 maddelik “sosyal medya etik kuralları”nı hatırlatan yetkin, Erdoğan‘ın sosyal medyanın “tamemen kontrolsüz olduğunu” söylemesinin ardından sosyal medya kullanımı ile ilgili başlayan tartışmalara da değindi ve tüm bu tartışmaların “TBMM açılır açılmaz gündeme getirilecek yasa önerileri arasında sosyal medya kontrolünün de bulunacağını gösterdiğini” söyledi.

Yazının tamamı için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.