Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

TFF, liglerin oynatılmasında kararlı: Pozitif vaka çıksa bile maçlar oynanacak

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir, futbol liglerinin tamamlanacağını söyledi. Özdemir, maçların gerekirse seyircili de oynanabileceğini belirtti.

CNN Türk’te katıldığı bir programda konuşan Özdemir, “Süper Lig başladığı zaman takımlarda pozitif vaka çıkarsa pozitif çıkanları ayırarak yolumuza devam edeceğiz” dedi. Liglerin başlatılması kararını tek başına almadıklarını, UEFA’ya danıştıklarını belirten Özdemir, maçların seyircili de oynanabileceğini belirtti ve şunları söyledi:

“Belki biz temmuz ayındaki maçlarımızı ‘şimdilik’ seyircisiz kararı olmasına rağmen seyircili oynayacağız. Stadyumdaki bütün giriş çıkış planlarını yaparak biz maçlarımızı oynayacağız. Belki seyircili de olabilir.” 

Sağlık Bakanlığı ile görüş ayrılığı yok

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, liglerin başlaması kararının federasyona ait olduğunu ve sorumluluğun da federasyonda olacağını söylemişti. Özdemir, Koca ile görüş ayrılığında olmadıklarını şöyle vurguladı:

“Birçok ülke bizden kötü olmasına rağmen liglerin başlama tarihini ilan ettiler. Ben de Fahrettin Koca’yla görüşürken bize dedi ki ‘Zaten özerk bir kurumsunuz. Karar size ait.’ Ben de kendisine futbola dönüş protokolünü verdim. İnceledi, gayet de beğendi. Katiyen Bakan Koca’yla bir fikir ayrılığı olmadı.” 

“Karardan geri adım atmayacağız”

Özdemir, ligleri başlatma kararından geri adım atmayacaklarını da söyledi:

“Takımlarımız için özel karar alamayız. Lütfen adil olsunlar. Kendileri sık sık açıklamalarda bulunuyorlar. Ne derlerse desinler TFF, futbol ve futbolcularla ilgili kararda sağlığı önde tutacaktır. Biz kararımızdan geri adım atmayız. Onların açıklamalarıyla kendilerine yarar karar çıkartmamızı beklemesinler.”

“Bizim liglerde tescil kararı vermek kolay değil” 

Özdemir, Fransa, Belçika ve Hollanda’da liglerin maçlar tamamlanmadan tescil edildiğini belirterek bunun Türkiye’de yapılmasının zor olduğunu söyledi:

“Bizim liglerde tescil kararı vermek kolay değil. Hem zirve hem küme düşme potasında takımlar birbirlerine çok yakın. Tescil etsek, herkes ‘Benim hakkım yendi’ diyecek. Gelin hep beraber oynayalım ve kim hak ediyorsa o kazansın.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.