Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Erkek şiddeti devam ediyor: Milli boksör, Zeynep Şenpınar’ı katletti

Muğla’da yaşayan Zeynep Şenpınar 25 Mayıs’ta milli boksör olduğu öğrenilen Selim Ahmet Kemaloğlu tarafından öldürüldü. Şenpınar’ın arkadaşı Selin (*), Zeynep’in son aylarda yaşadıklarını  Medyascope’a anlattı.   

Muğla’nın Menteşe ilçesine bağlı Kötekli Mahallesi’nde yaşayan ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Bölümü’nden geçen yıl mezun olan Zeynep Şenpınar (25), Selim Ahmet Kemaloğlu (26) tarafından şiddete maruz kaldıktan sonra kesici bir aletle öldürüldü. Kemaloğlu, kavga sırasında Şenpınar’ı darp edip,  ekmek bıçağıyla göğsünden bıçakladı. Ardından da 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayarak ihbarda bulundu.

Zeynep’in arkadaşı Selin’in anlattıklarına göre, Şenpınar iki yıl kadar önce Kemaloğlu’ndan ayrılmış ve bu süreç Zeynep için oldukça zorlu geçmiş. Kemaloğlu, sürekli Zeynep’in evine geliyor, onu rahatsız ediyormuş. Selin, “Zeynep onunla konuşmak istemediğinde, ayrıldığında ya da onu sosyal medyadan engellediğinde Ahmet, Zeynep’in üçüncü kattaki evine tırmanıyor, balkondan evine giriyordu. Zeynep hep ürkekti, Ahmet’ten korkuyordu” dedi.

Zeynep’in gezmeyi, eğlenmeyi çok sevdiğini anlatan Selin’in söylediklerine göre Zeynep, son aylarda korkusundan evden çıkmıyormuş. Üç ay önce Zeynep’in kendisine şiddet gördüğünü kanıtlayan bir fotoğrafını gösterdiğini anlatan Selin, “Zeynep gösterdiği fotoğrafta çok kötü durumdaydı, burnu çatlamış, yüzü mosmordu. Zeynep’i bu durumu ailesine anlatması için ikna etmeye çalıştık ancak bir türlü kabul etmedi” dedi.

“Zeynep bizi eve çağırdı bir akşam, ‘Korkuyorum bana bir şey yapacak’ dedi” 

Zeynep’le birlikte eğlenmek için çıktıkları bir akşam Ahmet’le karşılaştıklarını söyleyen Selin, “Zeynep bizi eve çağırdı bir akşam, ‘Korkuyorum bana bir şey yapacak’ dedi, çok korktuk ama Zeynep’i yalnız bırakamazdık, evine gittik. Ahmet de eve geldi. O akşam Zeynep bize, ‘Lütfen gitmeyin’ dedi. Biz de Ahmet’ten korktuğumuz halde Zeynep’in yanında kaldık” diye konuştu.

“Zeynep, yaşadıklarını arkadaşlarına anlattığını Ahmet’in öğrenmesinden çok korkuyordu” diyen Selin şunları ekledi: “Zeynep bize, ‘Bana sakın Ahmet nasıl, sana bir şey yaptı mı diye yazmayın, mesajlarımı okuyor’ dedi.”

Zeynep’in uzun süredir Ahmet’ten ayrılmaya çalıştığını, Ahmet’in Zeynep’in peşini bir türlü bırakmadığını anlatan Selin, “Zeynep şiddet gördüğü bir gün, evden gizlice çıkarak darp raporu alıp, şikayetçi olmuş. Bize anlattı. Ahmet, Zeynep’i korkutarak şikayetini geri aldırttı” dedi.

Selim Ahmet Kemaloğlu, Zeynep Şenpınar’ı katlettikten hemen sonra sosyal medya hesabından, “İki cana kıydınız, gözünüz aydın” yazan bir paylaşım yaptı. 

(*) İsim değiştirilmiştir.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.